11 Flowers

11 Flowers - Film by the Sea Door het JaarAanvang film op dinsdag 17 juli in Vlissingen: 14.00 en 19.30 uur
Aanvang film op woensdag 18 juli in Terneuzen: 16.00 en 20.00 uur


Direct kaarten kopen

De onafhankelijke Chinese filmmaker Wang Xiaoshuai is bekend geworden met realistische, grimmige films. ’11 Flowers’ is echter een verfrissend en gevoelig coming of age drama. De film schetst een levendig portret van China tijdens de Culturele Revolutie, gezien door de ogen van een kind. Armoede en geweld zijn aan de orde van de dag, maar worden in de achtergrond geplaatst omdat de hoofdpersoon simpelweg niet anders gewend is. Wang Xiaoshuai levert met deze film zowel zijn meest persoonlijke, autobiografische werk als het meest toegankelijke. 

Het is 1975, een jaar voor het einde van de Culturele Revolutie. De elfjarige Wang Han woont in een provincieplaatsje in het zuiden van China met zijn vader, moeder en zusje. Zijn vader, een acteur, moedigt hem aan om kunstschilder te worden zodat hij ''vrij kan leven''. Zijn strenge moeder maakt zich voortdurend zorgen om geld. Op school heeft Wang Han drie boezemvrienden: lange Weijun, mollige 'Luis' en kleine 'Muis'. Op een dag wordt Wang Han gevraagd de dagelijkse gymnastiekles te gaan leiden. Daar heeft hij echter een duur wit overhemd voor nodig. Met tegenzin gebruikt zijn moeder daarvoor hun waardevolle kledingcoupons. Als Wang Han op een dag zijn shirt wast in de rivier, wordt het afgepakt door een moordenaar op de vlucht. Tegelijk bang en gefascineerd beloven Wang Han en zijn vrienden om hem niet te verraden aan de politie.

Regie: Wang Xiaoshuai Cast: Liu Wenqing, Wang Jingchun Genre: drama Land: China Taal: Chinees; Nederlands ondertiteld Lengte: 110 min. Jaar: 2011 Releasedatum: 19-07-2012 Distributeur: Imagine


Film en literatuur

Film by the Sea is hét filmfestival voor film en boek.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Film by the Sea nieuws? Meldt u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Word vriend van Film by the Sea!

Als vriend van het festival ontvang je flinke kortingen gedurende het festival, maar ook gedurende de rest van het jaar heb je recht op korting (50%) tijdens de voorstellingen van Film by the Sea door het Jaar.