Amour

Zondag 4 november om 11.00 en 16.15 uur in Vlissingen.
Dinsdag 6 november om 20.00 uur in Terneuzen.

De twee gepensioneerde muziekleraren Georges (Trintignant) en Anne (Riva) wonen in Parijs. Ze zijn al in de tachtig maar nog altijd spreekt de liefde uit elke blik tussenbeiden. Hun dochter (Huppert), ook een musicus, woont met haar gezin in het buitenland. Op een dag krijgt Anne een herseninfarct. Hierdoor raakt ze aan één kant van haar lichaam verlamd. Wanneer ze thuis komt, moet Georges alle zeilen bijzetten om zijn vrouw de zorg te geven die ze nodig heeft. Hij belooft haar dat ze nooit meer naar een ziekenhuis zal moeten. Het zet de relatie met hun dochter Eva danig onder druk.

Amour is Hanekes meest persoonlijke film tot nu toe. Dichtbij, broos en bloot geven George en Anne de geheimen van een levenslange liefde prijs. Amour gaat over het leven. Het is hartverscheurend en tegelijkertijd troostrijk. Zo herkenbaar toont het de angsten die we moeten doorstaan om behalve liefde te krijgen, het ook te houden.

De film won dit jaar in Cannes de Gouden Palm.

Regie: Michael Haneke Cast: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert Genre: Drama Land: Frankrijk Taal: Frans; Nederlands ondertiteld Jaar: 2012 Lengte: 127 min. Releasedatum: 15-11-2012 Distributeur: Cinéart Nederland

Direct kaarten kopen.


 

 

Film en literatuur

Film by the Sea is hét filmfestival voor film en boek.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Film by the Sea nieuws? Meldt u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Word vriend van Film by the Sea!

Als vriend van het festival ontvang je flinke kortingen gedurende het festival, maar ook gedurende de rest van het jaar heb je recht op korting (50%) tijdens de voorstellingen van Film by the Sea door het Jaar.