Le Passé

Le PasseMaandag 15 juli 20.00 uur, CineCity Terneuzen
Dinsdag 16 juli 14.00 en 19.30 uur, CineCity Vlissingen

Direct kaarten kopen

Zoals de titel van de film al verklapt, draait het in de film Le Passé om het verleden. De Iranees Ahmad (Ali Mosaffa) verlaat zijn Franse vrouw Marie Brisson (Bérénice Bejo) en zijn twee kinderen om terug te keren naar zijn vaderland, Iran. Na vier jaar komt hij terug naar Parijs om de echtscheiding met Marie te regelen. Zij wil namelijk een nieuw leven beginnen samen met Samir (Tahar Rahim). Ahmad komt er tijdens zijn terugkomst achter dat de relatie tussen Marie en hun oudste dochter Lucie (Pauline Burlet) slecht is. Wanneer hij dit probeert te verhelpen,  komt er een geheim uit het verleden boven water.

Bérénice Bejo
Voor haar rol als Marie Brisson in Le Passé, won actrice Bérénice Bejo de award voor Beste Actrice op het Filmfestival in Cannes. Bejo speelde eerder al de hoofdrol in de Oscarwinnende film The Artist. Voor regisseur Asghar Farhadi is Le Passé de opvolger van het gevierde A Seperation (2011).

Regie: Asghar Farhadi Cast: Bérénice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa Land: Frankrijk Taal: Frans; Nederlands ondertiteld Releasedatum: 8 augustus 2013 Distributeur: Cinéart

Film en literatuur

Film by the Sea is hét filmfestival voor film en boek.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Film by the Sea nieuws? Meldt u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Word vriend van Film by the Sea!

Als vriend van het festival ontvang je flinke kortingen gedurende het festival, maar ook gedurende de rest van het jaar heb je recht op korting (50%) tijdens de voorstellingen van Film by the Sea door het Jaar.