Company Orheim van Arild Andresen wint Film by the Sea Youth Jury Award

gepubliceerd op: donderdag 20 september 2012

poster company orheimDe Jongerenjury powered by JouwZeeland heeft Company Orheim van Arild Andresen (naar ‘Kompani Orheim’ van Tore Renberg (scenario: Arild Andresen en Lars Gudmestad)) uitgeroepen tot winnaar van de Film by the Sea Youth Jury Award. Dit maakte de jury donderdagavond 20 september bekend tijdens hun eigen event: FilmBeatz. Naar de prijs dongen de twaalf films uit de Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie mee. Naast de winnende film nomineerde de jury tevens ‘Voor ik doodga’ van Ol Parker en ‘Being Flynn’ van Paul Weitz.

‘Company Orheim’ vertelt het verhaal van tiener Jarle die een moeizame relatie heeft met zijn ouders. Het verhaal speelt zich af in de Noorse stad Stavanger in de jaren '80. Hoewel bij de familie Orheim iedereen hun eigen dromen probeert na te jagen, kunnen ze allemaal moeilijk omgaan met het dagelijks leven. Puber Jarle vindt zijn uitweg via muziek, politiek activisme en meisjes. Maar thuis vecht Jarle nog altijd om voor zichzelf op te komen. Jaren later krijgt Jarle een bericht dat hem noodgedwongen herinnert aan iets wat hij liever was vergeten: zijn kindertijd met zijn vader in Stavanger. Toen hij nog Orheim heette. 

Uit het juryrapport: “Een film waarin de verscheurde gezinssituatie op confronterende wijze in beeld wordt gebracht. Je wordt als kijker meegezogen in de tweestrijd van de hoofdpersoon. We waren onder de indruk van hoe de prachtig neergezette sfeer en de geweldige cast ons meenam in het verhaal.”

De film is tijdens Film by the Sea nog eenmalig te zien op zondag 23 september.

Het complete juryrapport


Meer informatie over Company Orheim en/of direct tickets kopen
 

Film en literatuur

Film by the Sea is hét filmfestival voor film en boek.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Film by the Sea nieuws? Meldt u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Word vriend van Film by the Sea!

Als vriend van het festival ontvang je flinke kortingen gedurende het festival, maar ook gedurende de rest van het jaar heb je recht op korting (50%) tijdens de voorstellingen van Film by the Sea door het Jaar.