Film by the Sea Publieksprijs powered by CPNB voor Voor ik doodga van Ol Parker

gepubliceerd op: vrijdag 21 september 2012

De twaalf competitiefilms werden ook door het publiek beoordeeld. Zij konden een waardering van één tot vijf geven. Hun favoriet was Voor ik doodga van Ol Parker, naar de gelijknamige roman van Jenny Downham (scenario: Ol Parker). Schrijfster Jenny Downham (van eht originele boek) was aanwezig om de award in ontvangst te nemen.

Voor ik doodga vertelt het verhaal van Tessa. Ze is zeventien en weet dat ze nooit achttien zal worden. Haar ziekte is ongeneeslijk, dus geniet ze liever van ieder moment dat ze nog heeft. Tessa heeft een lijst met dingen die ze graag nog wil doen. Een hele nacht feesten, een joint roken, iets stelen, seks hebben... Terwijl haar ouders en broertje op hun eigen manier proberen te accepteren dat ze hun dochter en zusje gaan verliezen, ontdekt Tessa samen met haar beste vriendin Zoey de wereld. Verliefd worden op buurjongen Adam staat niet op haar lijst, maar is al snel de meest bijzondere ervaring die ze zich kan wensen.

releasedatum: 4 oktober 2012

De film draait tijdens Film by the Sea nog op zaterdag 22 september 13.00 uur met na afloop een signeersessie door Jenny Downham.

Meer info, trailer kijken en/of tickets kopen

Film en literatuur

Film by the Sea is hét filmfestival voor film en boek.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Film by the Sea nieuws? Meldt u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Word vriend van Film by the Sea!

Als vriend van het festival ontvang je flinke kortingen gedurende het festival, maar ook gedurende de rest van het jaar heb je recht op korting (50%) tijdens de voorstellingen van Film by the Sea door het Jaar.