Première Ruben in bijzijn Marco en Leontien Borsato en Joan Franka

gepubliceerd op: donderdag 13 september 2012

RubenOp 22 september om 14.00 uur gaat ‘Ruben’ in première. De film vraagt aandacht voor het pesten van gay kids op school, op het sportveld of op straat. Bij de première zijn onder andere Joan Franka en Marco en Leontien Borsato aanwezig.

“Dagelijks worden er kinderen zoals Ruben gepest op school omdat ze anders zijn. Met alle gevolgen van dien. De film Ruben maakt deze problematiek bespreekbaar onder jongeren en zet ze aan tot nadenken. De film laat zien dat jongeren in al hun verschillen toch ook hetzelfde zijn” aldus producent Hans van der Hulst.

Rubenles
De première van Ruben is tevens de start van een initiatief in Zeeland om de weerbaarheid en veiligheid van jongeren op het gebied van (homo)seksualiteit en seksuele gezondheid te vergroten. De gemeenten, Anti Discriminatie Bureau Zeeland, GGD Zeeland en het Zeeuwse COC hebben samen de krachten gebundeld. Dankzij dit initiatief kunnen scholen deze onderwerpen een plek geven binnen hun onderwijsinstelling: het uitgangspunt hierbij is dat jongeren leren respectvol om te gaan met elkaars verschillen in religie, afkomst en seksuele voorkeur. Scholen in Zeeland mogen gratis gebruik maken van de Rubenles.

De film beleeft een marathonpremière. Deze start op de landelijke voorlichtersdag in Rotterdam. Op initiatief van COC Nederland komen ruim 100 voorlichters vanuit heel Nederland samen om te leren van elkaar en de nieuwste trends in voorlichting in de klas met elkaar te delen. Aansluitend gaat het Rubenteam naar Zeeland.

Op de site van Ruben vind je onder andere meer informatie over de Rubenles en de officiële trailer van Ruben.

Film en literatuur

Film by the Sea is hét filmfestival voor film en boek.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste Film by the Sea nieuws? Meldt u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Word vriend van Film by the Sea!

Als vriend van het festival ontvang je flinke kortingen gedurende het festival, maar ook gedurende de rest van het jaar heb je recht op korting (50%) tijdens de voorstellingen van Film by the Sea door het Jaar.