De weduwe Nancy Stokes (gespeeld door Emma Thompson) is een gepensioneerde schooljuf en verlangt naar avontuur in haar leven. Maar meer nog heeft ze zin in seks en contact met iemand. Om zich van echt goede seks te verzekeren neemt ze contact op met de escort Leo Grande. Ze spreken af, slapen met elkaar en voeren conversaties. De twee blijken goed overeen te komen en Nancy krijgt weer meer zelfvertrouwen. Ze besluiten elkaar vaker te zien.

 

 

"It’s never too late to try something new."

Sex positive and positively sexy

Na het sprankelende Ninjababy van vorig jaar opent Film by the Sea opnieuw met een spraakmakende film waarin de vrouwelijke blik centraal staat. Good Luck to You, Leo Grande is het verhaal van Nancy Stokes, een weduwe van middelbare leeftijd die een jonge sekswerker inhuurt.

Tweevoudig Oscarwinnares Emma Thompson steelt de show in deze spraakmakende komedie, die veel meer is dan dat alleen. In de vaardige handen van scenarioschrijfster Katy Brand en regisseuse Sophie Hyde, maar zeker ook dankzij Thompsons tegenspeler Daryl McCormack, verandert het op zich banale gegeven in een blauwdruk van seks en ouder worden in onze huidige tijd. De film is grappig, ontroerend, sexy, moedig én ondeugend op een manier zoals alleen de Britten dat kunnen. Good Luck to You, Leo Grande, gedraaid in coronatijd, zou Emma Thompson zomaar eens haar derde Oscar kunnen opleveren.

Credits

Regisseur: Sophie Hyde
Scenario: Katy Brand
Met: Emma Thompson, Daryl McCormack, Isabella Laughland e.a.
Land: Groot-Brittanië
Jaar: 2022
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 97 min.