GLM by the Sea

Events

Naast dat je bij Film by the Sea meer dan honderd films uit de hele wereld kunt zien, is er ook nog van alles te beléven. Van feestjes tot talkshows, de leukste events staan hier op een rijtje.

8 september: Openingsgala

Op 8 september gaat het festival van start met het stijlvolle openingsgala met de vertoning van de prachtige film In Blue.

Maak je avond compleet met tickets voor het VIP-diner.

9 september: Opening Film- & Literatuurprogramma

Het Film & Literatuur programma wordt om 18:45 uur geopend met de film 'In Times of Fading Light'. Deze film is geselecteerd voor de Film en Literatuur Competitie. 

9 september: Opening Regenboogzebrapad

De opening van het eerste regenboogzebrapad van Zeeland start om 15.00 uur met een vertoning van de regenboog-film Una Mujer Fantástica, waarna vervolgens om 17.30 uur buiten het officiële gedeelte zal volgen. 

9 september: Opening Vive la France

Het Franse programma Vive la France wordt om 21.00 uur geopend met de nieuwe film van Claire Denis, Un Beau Soleil Intérieur, met Juliette Binoche en Xavier Beauvois in de hoofdrollen. 

12 september: Kids by the Sea

Kids by the Sea is een initiatief van Rotaryclub Vlissingen met als doelstelling alle kinderen de mogelijkheid te geven te genieten van cultuur. In dit geval door het kijken naar een film tijdens Filmfestival Film by the Sea.

12 september: Yentl en de Boer in Concert

Dit jaar trekken de meiden van Yentl en de Boer de zomerfestivals langs. In het CCXL Theater brengen zij een verzameling van hun mooiste werk en gloednieuwe nummers. Om 20:15 uur in het CCXL Theater

13 september: De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen

Gebaseerd op het meest verkochte kinderboek in tijden van Andy Griffiths en Terry Denton. Omgetoverd tot een net zo'n waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij. Om 16:00 uur in het CCXL Theater

13 september: David Gilmour - Live at Pompeii

45 Jaar nadat Pink Floyds David Gilmour ‘Live at Pompeii’ filmde in het oudste Romeinse amfitheater, keerde hij tijdens zijn ‘Rattle That Lock’-tour terug naar die locatie voor twee nieuwe, spectaculaire concerten. Concertfilm om 21:15 uur in het CCXL Theater

16 september: Slotfeest

Zet 'm in je agenda: zaterdagavond 16 september FEESTJE bij Film by the Sea. We beginnen ons Slotfeest om 21.00 uur met een film naar keuze en daarna de dansvloer op tijdens de 70's party. 

17 september: Michelle David & the Gospel Sessions

Na Lowlands en Into The Great Wide Open is gospelfenomeen Michelle David nu te horen bij Film by the Sea. Om 21:15 uur in het CCXL Theater