GLM by the Sea

Events & optredens

Naast dat je bij Film by the Sea meer dan honderd films uit de hele wereld kunt zien, is er ook nog van alles te beleven. Van feestjes tot talkshows. 
Zodra het programma bekend is verschijnt op deze pagina meer inforamtie over de verschillende events.

 

 Events

OpeningsGala

Als gast op het Openingsgala maakt u uw entree over de rode loper, waarna het festival officieel geopend wordt. U ziet als eerste de film Becoming Astrid. Na de première de exclusieve gala-avond met sfeervolle muzikale omlijsting in de hal van CineCity door Jazz Centrale, de absolute top uit de jazzscène. In de Spiegeltent kunt u genieten van het akoestische en muzikale trio The Bronco Brothers; van swingende jazz tot pop van alle tijden en van reggae tot rock & roll. De gehele avond is inclusief drankjes en diverse hapjes.

Datum: vrijdag 7 september

FilmBoekenbal

Tijdens het jubileum stoffen we een oude traditie af en stoppen we die in een nieuw jasje. Het FilmBoekenbal op zaterdag 8 september wordt vast en zeker een avond waar nog lang over nagepraat zal worden. Theater, film, muziek en entertainment zullen elkaar afwisselen in een sfeer waar VARIÉTÉ het hoofdthema is: Musique, Burlesque, Cirque, Show, Glitter & Glamour! Op diverse locaties in het pand worden de gasten verrast door muziek (bigband, dj, songwriters) en vele artiesten met verrassende acts.

Datum: Zaterdag 8 september

Sophia Loren: Awarduitreiking met filmklassieker

Op zondag 9 september neemt Sophia Loren de Film by the Sea Grand Acting Award in ontvangst gevolgd door de vertoning van de klassieker Una Giornata Particolare. Vanaf de ontvangst wordt je ondergedompeld in Italiaanse sferen met om te beginnen een glaasje prosecco bij aankomst. Vervolgens, zal na de aankomst van Sophia Loren, de Grand Acting Award in de CCXL zaal aan haar worden uitgereikt. Na deze uitreiking start de film Una Giornata Particolare, een van de grootste klassiekers met Sophia Loren in de hoofdrol. Tot slot wordt deze feestelijke gelegenheid verder voort gezet in Italiaanse stijl in onze foyer met diverse hapjes.

Datum: 9 september

Opening Bergman Retrospectief

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven opent het eerbetoon aan Ingmar Bergman op zondag 9 september. Regisseur Jane Magnusson is eveneens aanwezig. Zij zal na afloop geïnterviewd worden door schrijfster en filosoof Stine Jensen.

Datum: 9 september

Nazomergasten met Leo Hannewijk

Het succesvolle programma ‘Nazomergasten’ keert dit jubileumjaar terug, op 11 september om precies te zien. Tijdens deze editie vraagt Adriaan van Dis, het hemd van het lijf van Leo Hannewijk. Na het nieuws over zijn vertrek als directeur bij Film by the Sea, hebben vele maar 1 prangende vraag: ‘ Wat gaat hij doen na Film by the Sea?’. Één van de vele vragen waar u een antwoord op zult krijgen door het bijwonen van deze avond. Gedurende deze avond zal er worden teruggekeken op 20 jaar Film by the Sea, middels hoogte- en dieptepunten en anekdotes van Leo Hannewijk.

Datum: dinsdag 11 september

Kinder FilmBoekenbal: Mijn naam is Courgette

Psst…. Wil jij ook als een echte filmster over de rode loper tijdens het filmfestival Film by the Sea? En een leuke en bijzondere kinderfilm zien over vriendschap? Kennismaken met kinderboekenschrijvers en daarna lekker dansen in de Spiegeltent? Kom dan op woensdagmiddag 12 september naar het Kinder FilmBoekenbal.

We ontvangen jullie samen met de burgemeester van Vlissingen vanaf 14.30 uur via de ingang van de Bibliotheek in CineCity Vlissingen waarna we met 300 kinderen samen gaan kijken naar de film ‘Mijn naam is Courgette’. Na de film zijn alle kinderen welkom in de prachtige Spiegeltent waar je kennis kunt maken met echte kinderboekenschrijvers en illustratoren. Natuurlijk is er ook muziek en dans, dus we sluiten af met een daverende disco. Je krijgt wat te drinken, popcorn en een leuke verrassing na afloop van het feest.

Datum: woensdag 12 september

Concert Ernst Jansz en Krontjong Orkest

Op donderdag 13 september vindt om 16.30 uur een bijzonder concert plaats van Ernst Jansz en zijn Krontjong orkest. Ernst Jansz is vooral bekend als muzikant van CCC inc. en Doe Maar.

Datum: donderdag 13 september

Slotavond: The Sisters Brothers

Het slotfeest belooft weer ouderwets gezellig te worden. Na de film The Sisters Brothers ontvangt u van ons een drankje en serveren wij diverse rondes met snacks. En natuurlijk mogen de voetjes van de vloer! Niemand minder dan DJ STEVE JOHNSEN komt de 20e editie van het festival swingend afsluiten. Ook in de Spiegeltent is er live muziek.

Datum: zaterdag 15 september

Optredens

Jazz Centrale

De live muziek in de hal van CineCity wordt tijdens het Openingsgala verzorgd door een jazzband van de populaire Jazz Centrale. Deze avond wordt de jazzband geformeerd rond de aansprekende zangeres SaraLee Vos. De veelzijdige vocaliste, songwriter, MC en producer SaraLee Vos groeide op in een muzikale omgeving en werd op jonge leeftijd al geïnspireerd door grootheden als Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald en Billie Holliday. Zij is na haar studie aan het Rotterdams Conservatorium uitgegroeid tot een graag geziene gast op festivals, in het clubcircuit en bij Radio 6, ongetwijfeld wegens haar authentieke sound, improvisaties, onnavolgbare timing, haar schitterende appearance, en het vermogen van elke gelegenheid een bruisend feest te maken. Zij presenteerde zich als jazz-zangeres pur sang op het prachtige album American Songbook 1, begeleid door de crème de la crème van de Nederlandse jazz.

Datum: OpeningsGala 7 september
Plaats: Foyer CineCity

The Bronco Brothers

Maak kennis met de Bronco Brothers! Dit akoestische trio speelt een muzikale melange van swingende jazz tot pop van elle tijden en van reggae tot rock & roll. Voeten van de vloer, dichtbij en persoonlijk. Geen statisch geheel, maar akoestische interactie met het publiek. Het enthousiasme van deze 'brothers from another mother' straalt direct over op het gezelschap en de songs zijn altijd overgoten met een unieke Bronco saus!

Datum: OpeningsGala 7 september
Plaats: Spiegeltent