GLM by the Sea

Muziek

Dat Film by the Sea hét festival voor film en literatuur is, dat wist je natuurlijk al, maar wist je dat je ook op het festival terecht kunt voor de leukste optredens van zowel bekende bands en muzikanten als nog te ontdekken muzikale schatten?
Komende editie kun je genieten van de onderstaande artiesten:

WRLDBEAT

Openingsgala: 22:15 - 0:30 uur
Reggae wordt gemixt en gekruid met funk, latin en hip-hop in de smeltkroes van deze multiculturele muzikale samenzwering. Met muzikanten uit Suriname, Engeland, België en Nederland, vermengt deze groep routiniers en talenten  Caribische ritmes met Amerikaanse funk, rap en Europese pop.  De ritmesectie begon 25 jaar geleden in de Nederlandse reggae-formatie 'What fun!' en ervoer een korte periode van nationale bekendheid toen hun single 'the right side won' naar de top van de hitlijsten schoot. Nog steeds niet uitgekeken op de muziek-scene  besloten ze enkele jaren geleden hun krachten te bundelen met toetsenist Allan, een survivor uit de Bristol music-scene en struikelden min of meer per toeval over de twee zangeressen wier stemmen zo mooi combineerden dat het leek alsof ze voorbestemd waren samen te zingen.   Funk-veteraan Mick op tenorsax is het luidste lid van de crew en ook de onvoorspelbare lyrical rap captian Mr. Jahson heeft zich bij de band aangesloten. 

STEVE JOHNSON

Slotavond: 23:00 - 01:00 uur
Kom dansen in de Film by the Sea discohteek! Op het slotfeest draait Steve Johnsen een classic disco set in het teken van Saturday Night Fever. Deze Amsterdamse DJ, gitarist en producer draaide eerder al op vele grote evenementen in binnen- en buitenland, van Cannes tot New York en van Milaan tot Singapore. Met zijn allround draaistijl verscheen hij regelmatig achter de decks op events als Je Veux Flâner, Super Social en de befaamde MassiveMusic feesten in Cannes. Steve is helft van het DJ-duo The Disco Accidents en deed warm-up sets voor niemand minder dan 2manyDJs, The Flexican, The Glimmers en Armin van Buuren. Op de slotavond neemt hij ons mee terug in de tijd, met disco en funk uit de jaren 70 en 80 gecombineerd met de hits van nu!

‘’….. één van de beste DJ’s van het moment. “ – Jazzism magazine, december 2016

DJ’s Vic van de Reijt en Ron Tebbens

Openingsgala: 22:15 – 0:30 uur
Zaterdag 9 september: 14:00 - 16:00 uur en 23:00 - 01:00 uur
Vic van de Reijt en Ron Tebbens zijn specialisten op het gebied van de 45-toerensingle. Met hun omvangrijke vinylcollectie (rock ’n roll, Franse chansons, sixties-beat, punk, new wave en exotica) verzorgen ze al ruim dertig jaar de muziek op bijzondere feestavonden. Zij stonden op het Boekenbal, het Theaterfestival, in Paradiso, Huize Anita en het Lowland Festival. Vic van de Reijt (1950) is ex-uitgever van Nijgh & Van Ditmar, biograaf van Willem Elsschot en samensteller van diverse cd-boxen. Ron Tebbens (1952) is muziekfreak sinds zijn achtste, werkte in internationaal georiënteerd onderwijs en zorgt graag voor mooi geluid.

 

Maar er is meer! Tijdens het gehele festival wordt er op verschillende momenten en locaties nog meer muziek gemaakt. We hebben een hele rits aan talentvolle muzikanten verzameld die een muzikale noot toevoegen aan het festival. Van DJ's tot aan pianisten en singer- songwriters. 


Julio Melio
Julio Melio is een Zeeuwse Fingerstyle gitarist, gitaarmuziek die niet in een hokje past. In zijn muziek gaat het puur om gitaar, er komt geen zang in voor. "De ene keer neigt het naar Flamenco, de andere keer gaat het meer richting jazz of country. Ik speel wat ik mooi vind en dat is een mix van allerlei stijlen." – Julio Melio
Zaterdag 9 september van 18:00 tot 21:00 uur.
Zondag 17 september van 12:00 tot 14:00 uur.

Undercover Rhythms
Akoestische pop-covers en mashups. Sanne, Dominique, Joep en Rick zijn hard aan de weg aan het timmeren en dat loont!
Zaterdag 10 september van 22:00 tot 00:00 uur. 
Vrijdag 15 september van 18:00 tot 19:00 uur en van 20:00 tot 21:00 uur. 

Broekema
Broekema speelt liedjes. Arjan Broek zingt, speelt gitaar of piano en brengt zo mooie Nederlandstalige liedjes op singer-songwriter wijze. 
Vrijdag 15 september van 22:00 tot 00:00 uur.

DJ Academy
De drie eigenaren van de DJ Academy, Kris Coady, Mischa Sigtermans, Jorge Vlaming draaien op verschillende momenten tijdens het festival de heerlijkste plaatjes. Het ene moment de voetjes van de vloer en het andere moment lekker laid-back!
Maandag 11 september van 11:30 tot 14:00 uur en van 17:30 tot 19:30 uur. 
Dinsdag 12 september van 21:00 tot 23:30 uur. 
Woensdag 13 september van 21:00 tot 23:00 uur.
Vrijdag 15 september van 16:00 tot 19:00 uur. 

Femke Bun
Muziek is al haar hele leven haar passie, ze is nu bezig met haar eigen solo singer-songwriter repertoire. Ze heeft in haar eentje dit jaar zowel Kunstbende Zeeland als Steenworp en de Vestrockrally gewonnen. Met haar eigen nummers hoopt ze mensen te kunnen raken, omdat het vaak gaat over dingen die haar hebben geraakt in haar leven. Bij haar optredens speelt Femke zowel gitaar als ukulele en zo af en toe doet ze ook wat met loop-station en piano.
Zondag 10 september van 15:00 tot 17:00 uur. 

Jeremy Lahr
Jeremy Lahr is bekend van de rockband Stolen Moon, maar is daarnaast sinds kort ook solo begonnen in een andere style muziek, geïnspireerd door dingen als Ed Sheeran, Jett Rebel en Arctic Monkeys. Hij probeert vooral mensen vanbinnen te raken met zijn muziek.
Maandag 11 september van 18:30 tot 19:15 uur en van 20:15 tot 21:00 uur.
Dinsdag 12 september van 20:00 tot 21:00 uur.

Stan Bor
De Domburgse zanger brengt de prachtigste covers ten gehore.  Zijn meest bijzondere optredens waren die met Bertolf Lentink in de Schouwburg tijdens het Lions Lentefeest waar hij speelde tussen ervaren bands.
Maandag 11 september van 21:00 tot 23:00 uur. 
Dinsdag 12 september van 18:00 tot 19:15 uur. 

Ferenc Hannewijk
Pianist Ferenc Hannewijk kan zich een leven zonder muziek niet voorstellen. Van gouwe ouwen tot recente hits, hij speelt het allemaal. Sinds kort schrijft hij ook eigen Nederlandstalie liedjes. Daarbij laat hij zich inspireren door Boudewijn de Groot. Hij speelt keer op keer de sterren van de hemel!
Woensdag 13 september van 20:30 tot 21:15 uur. 
Zondag 17 september van 14:00 tot 16:00 uur. 

S@M Acoustic
S@M Acoustic zet als semi-akoestische band een prettige sfeer neer op een comfortabel volume. Zangeres (Josianne Rip), gitarist (Martin Hoff) en bassist (Jordy de Werd) weten de juiste snaar te raken als het om de sfeer gaat. Door de meerstemmige samenzang geven zij nét een ander tintje aan de bekende songs. Het repertoire wisselt rustige easylistening af met hedendaagse popsongs én af en toe een uitstapje naar de 60’s. Denk aan: Alanis Morrisette, Ed Sheeran, Tracy Chapman, The Eagles, Adèle en vele anderen.
Donderdag 14 september van 18:45 tot 23:30 uur. 

Oscar draait plaatjes
Met ‘Oscar draait Plaatjes’ is het altijd gezellig; leuke muziek, goede sfeer en blijven zitten is bijna onmogelijk. Gooi die handjes in de lucht en de voetjes van de vloer! Oscar weet met zijn ‘discorette’ altijd de juiste snaar te raken.
Donderdag 14 september van 20:00 tot 00:00 uur

Geert van Oorschot
Singer-songwriter en frontman van de band Moeders Mooiste, Geert van Oorschot,  schrijft voornamelijk Nederlandstalige repertoire. Tijdens Film by the Sea laat hij zijn bandleden thuis. Samen met zijn gitaar, catchy zanglijnen, pakkende melodieën en uitdagende teksten geeft hij Nederlandstalige muziek weer ballen!
Vrijdag 15 september van 17:00 tot 17:45 uur.
Zaterdag 16 september van 16:00 tot 17:00 uur

4-Strings
Dit strijkkwartet uit de randstad speelt zowel klassieke als tango en jazz standards. Geniet van Gershwin’s “Summertime” voor strijkkwartet, droom weg op “La Vie en Rose” en dans de tango met “El Choclo”. Ook aan meesterwerken uit de klassieke muziek ontbreekt het niet. 4 Strings brengt onder andere Mozart’s “Quartet No. 4”, Schubert’s “Serenade” en Dvorak’s “Humoresque”. Bezetting: Karen van der Stal (1e viool), Hitske Aspers (2e viool), Gonnie de Vries (altviool), Camille Beurret (cello).
Zaterdag 16 september van 14:00 tot 15:00 uur en van 20:00 tot 22:00 uur. 

Juanita de Potter
De negentienjarige Juanita de Potter is een singer-songwriter en speelt zowel eigen liedjes als covers. Ze is begonnen op haar twaalfde met zingen. Toen vooral met een CD en nu begeleid ze zichzelf op de gitaar. Haar liedjes zijn gebaseerd op eigen verhalen, ervaringen en belevingen. Hetgeen waar ze het meeste trots op is, is haar optreden met Cor Bakker. Haar droom is mensen te kunnen boeien met haar eigen muziek.
Zaterdag 16 september van 12:00 tot 13:30 uur en van 15:00 tot 16:00 uur. 
Zondag 17 september van 17:30 tot 19:30 uur. 

Jaimy Manuhutu
Sessiemuzikanten spelen de heerlijkste covers.