FAQ corona

Is er een covid-beleid bij Film by the Sea?
Natuurlijk. Geen evenement zonder covid-beleid tegenwoordig. We hebben ons eigen Outbreak Management Team, houden alle ontwikkelingen in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM. Op onze hoofdlocatie CineCity Vlissingen wordt gewerkt volgens het protocol van de NVBF (de brancheorganisatie voor alle bioscopen en filmtheaters ) dat is goedgekeurd door de RIVM en de overheid.

Hebben de satellietsteden een eigen covid-beleid?
Ook op de satellietlocaties wordt corona-proof te werk gegaan. Wil je er meer over weten, dan kun je informatie vinden op de sites van de betreffende filmtheaters.

CineCity Terneuzen (idem als CineCity Vlissingen)
Cinema Paradiso / C-Cinema Kiek in de Pot
Cinema Middelburg
fiZi
Ledeltheater
Podium ’t Beest

Wordt CineCity Vlissingen goed geventileerd?
CineCity beschikt over een luchtcirculatiesysteem waarbij continu verse lucht vanaf buiten wordt aangevoerd. Daarnaast houden we de (zaal)deuren op dit moment zoveel als mogelijk open. In de zalen is geen airconditioning aanwezig.

Stel, het hele festival gaat niet door, ben ik dan het geld van mijn kaartje kwijt?
Dan krijg je gewoon je geld terug.

Waarom worden we geplaceerd? Ik kies liever zelf een plaatsje uit.
Het personeel heeft overzicht over de zaal en hoe die het handigst, snelst en met zoveel mogelijk bezoekers veilig geplaceerd kan worden. Omdat we liefst zoveel mogelijk mensen de kans geven om onze films te zien, laten we dit voor nu toch graag over aan de professionals: de medewerkers van CineCity.

Ik vind het eng om naar een festival te gaan. Kan ik toch iets van het festival meekrijgen?
Ten eerste: het is veilig om naar het festival te komen. We houden ons aan alle protocollen en het is voor ons van het grootste belang dat er niemand (geen bezoekers en geen personeel) besmet wordt. Maar vind je het toch eng om naar het festival te komen, dan kun je ook thuis op de bank films kijken via picl.nl/filmbythesea.nl of via OmroepZeeland.nl.

Zijn er dit jaar weer feestjes?
Nee. Feestjes zijn er niet. Maar we maken natuurlijk wel een feestelijk evenement van Film by the Sea. Een bezoek aan het festival is zeker méér dan zomaar een bezoekje aan de film. We zorgen voor akoestische muziek of een DJ bij de entree en nog hier en daar een vrolijke verrassing (zie ook onze muziekpagina). Ook hebben we onze ‘specials’. Bijzondere filmvertoningen. Bij het Openingsgala, de LadiesNight en de Slotfilm word je bijvoorbeeld ontvangen met een glaasje bubbels. Ook organiseren we, bijvoorbeeld een Drive-In en een Filmconcert. Geen feestjes dus, maar je kunt je hartje wel ophalen aan bijzondere voorstellingen!

Kan ik ook gewoon naar het CineCafé?
Je kunt natuurlijk ook dit jaar gewoon het CineCafé bezoeken. Let op dat hier, net als in andere horecagelegenheden, coronaregels gelden. Houdt 1,5 meter afstand en neem plaats aan een tafeltje.

We verwachten dat het druk zal zijn in het CineCafé. We raden je dan ook aan om een plekje te reserveren via 0118-415831.

Waarom moet ik mijn tickets online kopen?
Online aankopen is meer corona-proof. Door de coronaregelgeving (voor elke individuele voorstelling die je bezoekt moeten wij je contactgegevens opnieuw noteren) is tickets aan de kassa kopen een veel arbeidsintensiever proces. Tegelijk is het i.v.m. de coronaregelgeving niet mogelijk om lange rijen bij de kassa’s toe te staan. Indien rijen te lang zijn, moeten wij je verzoeken buiten te wachten. Dat voelt ongezellig en niet gastvrij, maar we vinden het vooral ook erg belangrijk dat het festival door kan gaan en dat jullie het allemaal gezond en veilig kunnen bezoeken. Daarom: koop tickets van tevoren online. Vind je dat lastig, vraag dan zeker hulp aan vrienden of familie bij je aankopen.

Waarom is de publieksenquête dit jaar anders van opzet?
De publieksenquête zoals we die gewend zijn, is niet corona-proof. Er worden stembriefjes overhandigd en het innemen van de stembriefjes zorgt altijd voor opstoppingen. We hebben alle mogelijkheden verkend en de handigste, betaalbaarste en meest corona-proof optie is om gewoon een mailtje naar ons te sturen met jouw mening over de geziene films. Om het zo eenvoudig mogelijk te houden doen dit jaar ALLE FILMS mee, maar korte filmprogramma’s tellen als geheel één keer. Je kunt je stem uitbrengen via stem@filmbythesea.nl.

Waarom zitten er shirts over sommige stoelen?
We willen de films snel kunnen starten en dat betekent dat we ook snel mensen moeten placeren. We placeren daarom standaard in groepjes van twee. Zijn jullie met z'n drietjes, dan worden jullie verdeeld over twee plekjes voor twee personen. Eén van jullie komt dan dus in zijn of haar eentje te zitten.