GLM by the Sea

Zeeland Filmland

Zeeland is een filmprovincie bij uitstek. Prachtige filmlocaties: vergezichten, landschappen, monumenten, nieuwbouw en veel water. Daarnaast barst Zeeland van het creatieve (film)talent. Het is niet verwonderlijk dat filmmakers steeds vaker Zeeland als filmlocatie kiezen. Zo vormden verschillende locaties in Zeeland onlangs het decor voor de succesvolle film Michiel de Ruyter over de gelijknamige, uit Vlissingen afkomstige zeeheld.

Filmactiviteiten in Zeeland

Petit Paris

Jan Lievens uit IJzendijke zit niet stil. Samen met Nynke Ploeg is hij onvermoeibaar op pad om zijn filmproject “Petit Paris” onder de aandacht te brengen en de financiering daarvan rond te krijgen.

De film wordt geproduceerd door Jan Lievens en Gijs van de Westelaken (Dorsvloer vol Confetti) en is een tragi-komedie die zich afspeelt in het (Zeeuws) Vlaamse land. Het scenario wordt geschreven door Erik Wunsch samen met Eddy Terstall. Eddy zal de film ook regisseren. Eddy Terstall is vooral bekend geworden door zijn prachtige film Simon. Zijn nieuwste film ‘Meet me in Venice’ werd bekroond met de World Cinema Award tijdens het Woodstock Filmfestival.

Naar verwachting zulen de opnames in de nazomer plaatsvinden en de film wordt in 2017 verwacht in de bioscoop. 

Zie: