...vervolgpagina Scenarioworkshop 2022...

De coaches van dit jaar:

  • Bertram is Head of Studies van en geeft scenarioles aan ScriptAcademy. Hij werkt als scenariocoach en development-manager voor drama en documentaire in binnen- en buitenland. Bertram adviseerde jarenlang over aanvragen van het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds, doceerde Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en gaf gastlessen aan de Faculteit Film van York University in Toronto.
  • Simone van Dusseldorp, scenarioschrijver en regisseur van o.a. de speelfilms Kikkerdril , Het leven volgens Nino en Uilenbal en de serie Klem. In 2017 won ze de Cinekid Lifetime Achievement Award voor haar oeuvre.
  • Guillermo Arriaga, gastcoach, scenarioschrijver van o.a. Amores perros, 21 Grams en Babel, zal aan het begin van de workshop een mastereclass verzorgen.

 

v.l.n.r. Simone van Dusseldorp, Guillermo Arriaga, Bertram

Kosten

Deelname aan de workshop kost 300 euro, inclusief koffie, thee en lunches. Deelnemers van buiten de provincie Zeeland kunnen een aanvullende aanvraag indienen voor een tegemoetkoming van 50 euro per nacht voor hun verblijfskosten. Film by the Sea kan bemiddelen bij het regelen van overnachtingsmogelijkheden.

De coaches gaan mét jou en je idee aan de slag om de structuur, de personages en de scènes zo goed mogelijk vorm te geven. Tijdens de workshop schrijf en herschrijf je je scènes onder vakkundige begeleiding.

Masterclass

De Mexicaanse auteur, filmmaker en scenarioschrijver Guillermo Arriaga verzorgt op maandag 12 september als kick-off van de scenarioworkshop een masterclass. Arriaga schreef o.a. de scenario’s voor Amores perros, 21 Grams en Babel van de Oscarwinnende regisseur Alejandro González Iñárritu. Onlangs verscheen zijn nieuwe roman ‘Het vuur redden’ in de Nederlandse vertaling bij uitgeverij Meridiaan.

Het Schrijfpaleis

Op vrijdag 16 september worden diverse scènes die tijdens de workshop tot stand zijn gekomen door professionele acteurs en onder leiding van een professionele regisseur opgevoerd tijdens de tweede Zeeuwse editie van ‘Het Schrijfpaleis’. Deze presentatie van Het Schrijfpaleis is ook toegankelijk voor publiek.

Iedere geselecteerde deelnemer kan op een nader te bepalen tijdstip binnen drie maanden na afloop van de workshop maximaal twee één op één vervolgsessies aanvragen bij een van de coaches. Deze follow-up is inbegrepen bij de inschrijving.

Aanmelden

Stuur je idee, maximaal één pagina, voor vrijdag 22 juli op naar info@filmbythesea.nl, onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en een korte motivatie waarom je wilt deelnemen aan de workshop. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Samenwerking

Deze scenarioworkshop wordt georganiseerd door Film by the Sea in samenwerking met de ScriptAcademy AmsterdamStichting Filmalot/ CineZee en Stichting Miet Mi. Dankzij een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds kan de workshop tenminste drie jaar achtereen plaatsvinden.