GLM by the Sea

Al vijf films en theatervoorstelling van het Festival in de verkoop

De openingsfilm van het Filmfestival houden we nog even geheim. Deze wordt in de loop van volgende week bekend gemaakt via de Facebookpagina en de website! De komende dagen geven we al kleine hints over welke film vertoond zal worden! 

In de tussentijd kunt u al wel tickets bestellen voor vijf film- en theatervoorstellingen die plaatsvinden in het CCXL Theater tijdens het Film by the Sea Festival. Als u op de naam van de voorstelling klikt wordt u automatisch doorgelinkt naar de informatie-  en ticketpagina.David Gilmour - Live at Pompeii - FILM
45 jaar nadat Pink Floyds David Gilmour ‘Live at Pompeii’ filmde in het oudste Romeinse amfitheater, keerde hij tijdens zijn ‘Rattle That Lock’-tour terug naar die legendarische locatie voor twee nieuwe, spectaculaire concerten. De optredens waren de eerste rockconcerten voor publiek ooit binnen de stenen van het Romeinse amfitheater in Pompeii. Het was een waar unicum dat 2600 muziekliefhebbers die twee avonden precies op de plek stonden waar in de eerste eeuw voor Christus gladiatoren voor hun leven vochten. 

De STAMHOUDER – FILM + LITERAIRE SALON
Tijdens de komende editie van het Nederlands filmfestival gaat de nieuwe film van Ger Poppelaars in première. Vrienden van Film by the Sea kunnen de film al op zondagmiddag 10 september 13.30 uur zien, gevolgd door een literaire salon met schrijver Alexander Münninghoff en regisseur Ger Poppelaars.

De Waanzinnige Boomhut (5 t/m 500 jaar) - THEATER
Vandaag is de dag van de première! Er is alleen een probleem. Andy en Terry zijn vergeten dat de voorstelling vandaag af moest zijn! En het aller ergste; het publiek zit al te wachten! Waar halen ze nu zo snel vliegende katten, een zeemeermin, een zeemonster, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig heeft het theater een uitgebreide collectie rekwisieten, kleding en een indrukwekkende hoeveelheid theatertechniek. 

Literaire Salon: Adriaan van Dis interviewt schrijver Alfred Birney – LITERAIRE SALON
Met het boek De tolk van Java won Alfred Birney de Libris Literatuurprijs 2017. Het boek staat momenteel al weken op nummer 1 van de top 100 boekenlijst. Op zaterdag 9 september is Alfred Birney te gast in de literaire salon van Film by the Sea. Adriaan van Dis zal hem interviewen. Een spannend gesprek tussen twee schrijvers over het koloniale verleden van Nederland.

Yentl en de Boer in Concert – THEATER
Het is inmiddels een beproefd concept: elke zomer verzamelen Yentl en de Boer hun allermooiste, grappigste en meest ontroerende liedjes en trekken ze samen met hun lievelingsmuzikanten langs de zomerfestivals en openluchttheaters. Zo stonden ze bijvoorbeeld op Lowlands, de Zwarte Cross, in het Amsterdamse Vondelpark en voor een afgeladen Concertgebouw. Dit jaar gaan ze een stap verder en trekken de meiden de zomerfestivals mee de theaters in: Een verzameling van hun mooiste werk en gloednieuwe nummers.