Amuse Film by the Sea 2019

Op dinsdag 11 juni zal de jaarlijkse ‘Amuse’ plaatsvinden in CineCity Vlissingen. Op deze avond wordt de samenstelling van de vakjury bekend gemaakt en zal de nieuwe festivaltrailer voor het eerst aan het publiek worden vertoond. Daarnaast zal directeur Jan Doense ook enkele tipjes van de sluier oplichten van de komende festivalprogrammering. 

Het nieuwe artwork, dat donderdag 16 mei bekend werd gemaakt, zal tijdens de Amuse voor het eerst aan de gevel van CineCity pronken. Ontwerpster Paulina Matusiak zal deze avond ook een toelichting geven over haar werk.  

Na het officiële gedeelte (omstreeks 20:00 uur) kunnen bezoekers genieten van de film Ballon. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. Maar wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel.

Vanaf 19:00 uur openen wij de deuren en heten wij iedereen hartelijk welkom met een feestelijk drankje.  Om 19:30 uur start het officiële zaalprogramma. Na afloop van de film krijgen alle bezoekers, als bedankje, een eerste exemplaar van het festivalaffiche overhandigd. Wilt u bij deze avond aanwezig zijn? Koop uw tickets hier.