Artwork en juryvoorzitter 2020 bekend

Het artwork van de 22e editie van Film by the Sea is onthuld tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst. Ook dit jaar is het model Rosanne Hustinx, inmiddels omgedoopt tot ‘de Zeeuwse Mona Lisa’, het boegbeeld van Film by the Sea. Het artwork van vorig jaar viel dusdanig goed in de smaak dat de keuze om met hetzelfde concept verder te gaan snel gemaakt was. Festivaldirecteur Jan Doense en ontwerpster Paulina Matusiak hebben aan hand van de foto’s van Eddy Wenting de keuze gemaakt die uiteindelijk tot het beeld van 2020 leidde.
Normaliter wordt het artwork van Film by the Sea voor het eerst getoond tijdens de Amuse in juni. Dit keer is ervoor gekozen om het artwork nu al te onthullen en de bedoeling is om daar een traditie van te maken.

Stine Jensen opnieuw juryvoorzitter
Tijdens onze nieuwjaarsreceptie van werd ook bekend gemaakt dat Stine Jensen dit jaar opnieuw voorzitter is van de Vakjury, die de competitie Film en Literatuur beoordeelt. De namen van de overige juryleden worden in juni onthuld tijdens de Amuse van Film by the Sea.
“Film by the Sea 2019 was mijn eerste editie als festivaldirecteur”, aldus Jan Doense. “Het was een sprong in het diepe, waarbij ik soms blind moest vertrouwen op de leden van mijn team. Het resultaat was meer dan bevredigend en nu ik het hele proces van A tot Z heb meegemaakt, begin ik vol vertrouwen aan de komende editie. Die voelt eigenlijk als deel twee van de vorige en mede vanuit die gedachte is de keuze gemaakt voor het voortzetten van de samenwerking met Paulina Matusiak en Stine Jensen.”

Informatie artwork
Concept & art directie, styling: Paulina Matusiak - matusiak.nl
Fotografie & film: Eddy Wenting - eddywenting.com
Visagie: Saskia van der Molen - www.saskiavandermolen.com
Model: Rosanne Hustinx - www.tjardamodelmanagement.com