GLM by the Sea

De Jongerenjury is op zoek naar jou! Aanmelden kan tot 15 mei.

Dit jaar vindt de 19e editie van Film by the Sea plaats van 8 tot en met 17 september in Vlissingen. Ons festival zet zich onder andere in om cultuur onder de jongeren te brengen, en dan voornamelijk het filmaspect hiervan. Na 6 succesvolle edities van de jongerenjury zijn we ook dit jaar weer op zoek naar 25 enthousiaste jongeren tussen de 15 en 23 jaar van het voortgezet onderwijs en mbo/hbo/wo met een passie voor de filmwereld. Het doel hiervan is het creëren van een leerzame week waarin kennis wordt gemaakt met alles op het gebied van film.

Aanmelden kan tot en met maandag 15 mei. 

 

De geselecteerde jongeren uit Nederland en Vlaanderen volgen gedurende de week een uitgebreid programma dat in het teken staat van film. Tijdens deze week volgen ze enkele workshops en seminars op het gebied van film (filmtheorie en filmkritiek). Ook zijn ze één dag bezig met het maken van videoclips, om eens een kijkje achter de camera te kunnen nemen. Maar de nadruk ligt op het bekijken en jureren van 10 speciaal geselecteerde films. Na iedere voorstelling volgt er een gezamenlijk juryoordeel. Aan het einde van de week wordt de winnaar van de Youth Jury Award bekend gemaakt en uitgereikt voor de beste film.

Verblijf en begeleiding
De films worden vertoond in CineCity Vlissingen. De leden van de jongerenjury verblijven de gehele week intern onder begeleiding op de Marine Kazerne in Vlissingen van vrijdag 8 september tot en met vrijdag 15 september. Hier zijn alle faciliteiten aanwezig om het hen gedurende de week zo aangenaam mogelijk te maken. De begeleiding bestaat uit een team van zes mensen die de hele week aanwezig zijn. Hierdoor ontstaan chemie en intensiteit wat het jureren zo leuk, actief en boeiend maakt. Naast het verkrijgen van inzicht in het filmproces in algemene zin en in de tien te beoordelen films in het bijzonder, zijn ook andere doelen gesteld zoals het leren formuleren van een eigen mening en het opkomen daarvoor, het verkrijgen van begrip, omgaan met andere opvattingen en het leren sluiten van compromissen.

Programma
Op vrijdag 8 september wordt de jongerenjury vroeg in de middag verwacht op het station in Vlissingen, waarna er wordt ingecheckt op de Marine Kazerne. ’s Avonds na het diner wordt iedereen in galakleding verwacht bij de openingsavond van de 19e editie van Film by the Sea. De rest van de week staat in het teken van workshops, films bekijken, videoclipjes maken en andere leuke activiteiten. De volledige invulling van het programma volgt nog. Volledige uitleg over de week wordt toegelicht tijdens de Amuse op dinsdag 6 juni a.s. in combinatie met een informatiebijeenkomst.

Voorwaarden
Om deel te mogen nemen aan de jongerenjury moet men aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet men heel de week beschikbaar zijn en deelnemen aan het programma. Omdat door deze activiteit een aantal lessen komen te vervallen is het noodzakelijk dat er schriftelijke toestemming is van ouders/verzorgers én van de school om deel te mogen nemen aan de jongerenjury. Daarnaast moet men tussen de 15 en 23 jaar zijn en de Engelse taal redelijk tot goed beheersen, sommige films zijn namelijk niet Nederlands of Engels ondertiteld. 

Aanmelden 
klik hier