Film by the Sea door het Jaar nu in heel Zeeland

Film by the Sea door het Jaar nu in heel Zeeland

FILM BY THE SEA DOOR HET JAAR NU IN HEEL ZEELAND 

Film by the Sea door het jaar gaat provincie breed. Vanaf juli 2020 vinden de wekelijkse voorpremières van Film by the Sea door het jaar niet alleen plaats in Vlissingen en Terneuzen, maar ook in Middelburg, Zierikzee, Goes en Oostburg.

Nadat Film by the Sea en de Zeeuwse filmtheaters in 2017 begonnen met het gezamenlijk organiseren van een educatieprogramma voor basisscholen, is de samenwerking nu uitgebreid naar de wekelijkse voorpremières van Film by the Sea door het jaar. Met ingang van juli 2020 kunnen filmliefhebbers nu wekelijks door de hele provincie arthouse- en crossoverfilms zien die pas later een landelijke release krijgen. Behalve bij CineCity Vlissingen en CineCity Terneuzen vinden de wekelijkse voorpremières plaats bij Cinema Middelburg, Podium ’t Beest in Goes, fiZi in Zierikzee en het Ledeltheater in Oostburg.

“Al direct na mijn aantreden als festivaldirecteur vroeg Ben de Reu, de toenmalige gedeputeerde voor cultuur, me of ik wilde nadenken over mogelijkheden om het ‘sterke merk’ Film by the Sea provincie breed uit te rollen”, aldus Jan Doense van Film by the Sea. “Tijdens het kwartaaloverleg met de filmtheaters bleek uitbreiding van de voorstellingen van Film by the Sea door het jaar de meest voor de hand liggende eerste stap.” De uitbreiding van Film by the Sea door het jaar vindt in eerste instantie plaats voor een proefperiode van juli tot half september.

Als gevolg van de coronacrisis diende de volgende samenwerkingsstap zich al snel aan: dit jaar zal het festival Film by the Sea ook provincie breed uitgerold worden middels zogenaamde satellietprogramma’s bij de Zeeuwse filmtheaters.

De voorstellingen van Film by the Sea door het jaar zullen plaatsvinden op de volgende dagen:

 

Cinema Middelburg - zondagmiddag en zondagavond

Terneuzen, CineCity - maandagavond

Goes, Podium ’t Beest - maandagavond

Vlissingen, CineCity - dinsdagmiddag en dinsdagavond

Zierikzee, fiZi - dinsdagmiddag en dinsdagavond

Oostburg, Ledeltheater - maandag en dinsdag (selectief)

 

Nadere informatie is te vinden op www.filmbythesea.nl en de websites van de deelnemende theaters.

https://www.cinemamiddelburg.nl/

https://tbeest.nl/

https://www.fizi.nl/

https://www.ledeltheater.nl/