Franstalige competitie Vive le Cinema

Genese

De Franstalig competitie van Film by the Sea heet dit jaar Vive le Cinéma!. Om recht te doen aan het feit dat de hierin vertoonde films lang niet allemaal uit Frankrijk komen is besloten tot wijziging van de benaming Vive la France.

Er zijn dit jaar acht films geselecteerd voor deze competitie. Alle acht maken ze kans op Le prix TV5MONDE:

Portrait de la jeune fille en feu
Céline Sciamma, Frankrijk
Elegante en oogstrelende kostuumfilm, waarin een schilderes en haar vrouwelijke model gaandeweg een diepe genegenheid ontwikkelen. Deze film gooide hoge ogen op het filmfestival van Cannes 2019.

La belle époque 
Nicolas Bedos, Frankrijk
Wanneer een man de kans wordt geboden terug te gaan in de tijd, besluit hij de week te kiezen waarin hij zijn grote liefde voor het eerst ontmoette. 

Dit is de openingsfilm van het filmfestival. Kaartjes kopen kan hier

Genèse
Philippe Lesage, Canada
Guillaume, Charlotte en Felix worstelen alle drie met hun eerste grote liefde en gaan daar hartstochtelijk voor. Dat doet soms pijn.

Nos vies formidables
Fabienne Godet, Frankrijk
Margot belandt na een leven vol drugs en drank in een verslavingskliniek. Met vallen en opstaan proberen zij en de andere bewoners hun leven weer op de rails te krijgen.

Le vent tourne
Bettina Oberli, Zwitserland
Pauline en Alex leven rustig en ecologisch verantwoord in de Zwitserse Jura. Dat verandert wanneer Samuel een windturbine komt installeren en Pauline's idealen beginnen te wankelen. 

Les plus belles années d'une vie
Calue Lelouch, Frankrijk
Ontroerend vervolg op het eveneens door Claude Lelouch geregisseerde Un homme et une femme uit 1966. Met de twee oorspronkelijke acteurs, beiden tachtigers nu, in de hoofdrollen.

Système K
Renaud Barret, Frankrijk
In Kinshasa filmt documentairemaker Renaud Barret straatkunstenaars. Het levert een levendige, passievolle blik op een subcultuur op, met de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo als kleurrijk decor.

J'ai perdu mon corps (I Lost My Body)
Jérémy Clapin, Frankrijk
Naoufel is een Parijse jongeman die een oogje heeft op Gabrielle. Elders weet een hand uit een laboratorium te ontsnappen, vastbesloten om zijn lichaam weer te vinden. Een gevaarlijke zoektocht door de Franse hoofdstad volgt. Gedurende deze reis komen herinneringen bij de hand naar boven over zijn vorige leven, tot de dag van het ongeluk. 

Binnenkort meer informatie over de films en ticketverkoop.