Hoog bezoekersaantal voor Film by the Sea 2016

Ondanks het uitzonderlijk warme weer is het bezoekersaantal van Film by the Sea gestegen ten opzichte van het aantal in 2015. Het festival, dat geopend werd op 9 september en vandaag op 18 september eindigde, trok ruim 43.300 bezoekers.

 

Festivaldirecteur Leo Hannewijk spreekt van “een mooi festival met vele hoogtepunten.”

“Ik ben erg blij met de samenwerking met CineCity en het team dat op professionele wijze de uitvoering van deze achttiende editie ter hand heeft genomen. Met deze editie van Film by the Sea hebben we film en literatuur bij een breed publiek op een prettige wijze onder de aandacht gebracht, wat natuurlijk ook goed is voor de provincie Zeeland”, aldus Leo.

Highlights
De hoogtepunten van het festival, waaronder de première van Alleen op de Wereld, de Virtual Reality Cinema, Bridget Jones Night, de vertoning van Once Upon a Time in the West met inleiding van Claudia Cardinale, de Award Ceremony en het Slotfeest werden goedbezocht.

Awards
Tijdens het festival werden tien Awards uitgereikt;

De Grand Acting Award voor Claudia Cardinale
De Dioraphte Film en Literatuur Award voor Original Bliss van regisseur Sven Taddicken (zie foto)
De Parel voor Beste Boekverfilming voor Publieke Werken van Joram Lürsen
De Sylvia Kristel Award voor Nina de la Parra
Le Prix TV5MONDE voor Juste la Fin du Monde
De Youth Jury Award voor The Student
De International Student Award voor Between Sea and Land
De PZC Publieksprijs voor Paradijs Glaswater
De PZC Vakjuryprijs voor Het Laatste Kunstje
De Lions Club Vlissingen Award voor De Tien van Renesse

Publieksfavoriet
De bezoekers van Film by the Sea kregen voorafgaand aan hun filmbezoek een scheurkaartje, waarmee zij de film een score van 1 tot en met 5 konden geven. Aan de hand daarvan werden elke dag de publieksfavorieten bekendgemaakt. De film I, Daniel Blake van Ken Loach was met 4,629 de absolute publiekslieveling; op de tweede plaats Shepherds and Butchers van regisseur Oliver Schmitz naar het gelijknamige boek van Chris Marnewick; op de derde plaats 24 Wochen van Anne Zohra Berrached met 4,536.

Nieuwe datum bekend
Film by the Sea 2017 zal plaatsvinden van 8 tot en met 17 september.

 

Foto: Adriaan van Dis overhandigt de Dioraphte Film en Literatuur Award aan regisseur Sven Taddicken van Original Bliss (Lex de Meester)