Nieuw record bezoekersaantal

Onze feestelijke 20e editie trok in totaal 46.500 bezoekers. Vorig jaar waren het er 46.000 en dat hebben wij mogen overstijgen dit jaar. Het nieuwe Vlissings Filmtheater trok 2500 bezoekers. De expositie van Aat Veldhoen werd daar onder andere geopend en de filmcolleges vonden er plaats.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde jubileumeditie van het festival. Er stonden boekverfilmingen, prijswinnende films, het Bergman retrospectief, lezingen en diverse optredens op het programma. Zoals gebruikelijk werden er weer meerdere prijzen uitgereikt. De Film en Literature Award ging naar Das Schweigende Klassenzimmer van Lars Kraume. De Youth Jury Award was voor What Will People Say van Iram Haq. De International Student Award ging naar We the Animals van Jeremiah Zagar. Wende nam de Sylvia Kristel Award in ontvangst. Le Prix TV5MONDE was voor La Prière van Cédric Kahn. De zaterdag stond zoals gebruikelijk in het teken van de Zeeuwse film. Van Verlies kun je niet betalen viel tweemaal in de prijzen. Helge Prinsen mocht zowel de Lions Club Vlissingen Award als de PZC publieksprijs in ontvangst nemen. De PZC jury riep Ceres van Janet van den Brand uit tot winnaar. De komst van Sophia Loren in het openingsweekend was het hoogtepunt van het festival. Zij nam op zondag 9 september de Grand Acting Award in ontvangst. Festivaldirecteur Leo Hannewijk draaide zijn laatste festival. Jan Doense neemt het van Hannewijk over.

Wij hopen dat u ervan heeft genoten en we u opnieuw mogen verwelkomen in 2019 en uiteraard bij Film by the Sea door het jaar.