Pak uw agenda er even bij...

MAANDAG 10 SEPTEMBER 21:15 uur | FILM CATACOMBE + Q&A MET CAST AND CREW
Voetballer Jermaine Slagter slijt zijn laatste dagen als prof bij voetbalclub FC Barkas. Hij is een gescheiden vader, woont overal en nergens en hij is gokverslaafd. Wanneer hij benaderd wordt door een dubieuze Chinese club dreigt zijn leven hem door de vingers te glippen. 

Na afloop van de vertoning op maandag 10 september is er een Q&A met regisseur Victor D. Ponten en hoofdrolspeler Willem de Bruin.

Tickets


MAANDAG 10 SEPTEMBER 20:00 uur | WAD, overleven op de grens van water & land + PRESENTATIE
Wad brengt het ecosysteem in beeld als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. De beelden laten de bijzondere esthetische kanten van het gebied zien en hoe dynamisch en groots het gebied is.

Lezing van Ruben Smit (De Nieuwe Wildernis) over het Waddengebied met fragmenten uit zijn film Wad die laten zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is.

Tickets

 

DONDERDAG 13 SEPTEMBER 21:00 uur | BREATHING INTO MARBLE + Q&A MET REGISSEUR EN SCHRIJFSTER

Het echtpaar Izabelė en Liudas wonen in hun boerderij met hun zoon Gailius die aan epilepsie lijdt. Op een dag praat Izabelė haar man een adoptiekind aan, de zesjarige Ilja die in een kindertehuis woont. Met zijn komst verandert het gezinsleven ingrijpend. Gebaseerd op de gelijknamige en bekroonde roman uit 2006 van de Litouwse schrijfster Laura Sintija Černiauskaitė.

Deze film is genomineerd voor de Film en Literatuur Award, de prijs van de vakjury en de International Student Jury Award.

Tickets 

DINSDAG 11 SEPTEMBER 19:00 uur | NAZOMERGASTEN MET LEO HANNEWIJK
Het succesvolle programma ‘Nazomergasten’ keert dit jubileumjaar terug, op 11 september om precies te zien. Tijdens deze editie vraagt Adriaan van Dis, het hemd van het lijf van Leo Hannewijk. Na het nieuws over zijn vertrek als directeur bij Film by the Sea, hebben vele maar 1 prangende vraag: ‘ Wat gaat hij doen na Film by the Sea?’. Één van de vele vragen waar u een antwoord op zult krijgen door het bijwonen van deze avond. Gedurende deze avond zal er worden teruggekeken op 20 jaar Film by the Sea, middels hoogte- en dieptepunten en anekdotes van Leo Hannewijk. 

Nazomergasten met Leo Hannewijk van 19:00 tot 20:30 uur in het CCXL theater. Kaarten voor Nazomergasten € 11,- voor vrienden € 7,-(exclusief film). U kunt deze avond wordt passend afsluiten met de vertoning van Leo’s voorkeursfilm. Welke film dit is? Dat verteld Leo gedurende deze avond, en blijft tot die tijd een verrassing. 

 U dient voor deze film los kaarten te kopen u kunt deze hier kopen.

Tickets