Storytel X Film by the Sea

Storytel

Film by the Sea en de digitale abonnementsdienst voor (luister)boeken Storytel hebben hun boekenliefde bezegeld middels een bijzonder partnership. De samenwerking resulteert in het Storytel FilmBoekenbal op zaterdag 14 september. Ook zal er tijdens het festival dagelijks een verhaal uit de Storytel Luisterserie Het Strand te horen zijn in een van de zalen. Tijdens de Film by the Sea Awards Ceremony op donderdag 19 september reikt Storytel twee prijzen uit: één voor het ‘Beste Luisterboek’ en één voor de ‘Beste Voorlezer’.

Over de Storytel Luisterserie Het Strand

Het geluid van de zee, het zand onder je voeten, de oneindige horizon; altijd anders en toch steeds hetzelfde: deze zomer lanceert Storytel de luisterserie Het Strand. Voor deze zinderende zomerreeks ging Storytel in zee met negen bekroonde schrijvers, onder wie oud Film by the Sea juryleden Jan van Mersbergen, Abdelkader Benali, Hanna Bervoets en Alex Boogers. Boogers heeft Film by the Sea zelfs als setting gekozen voor zijn verhaal Het meisje van Pozzuoli.

De ooit veelbelovende schrijver Robert Lanting is getrouwd met de bekende schrijver Jill Lanting. Als Jill wordt gevraagd deel te nemen aan de jury van Film by the Sea, gaat Lanting tegen zijn zin mee. Het verblijf staat hem tegen, net als de mensen, de sfeer, de zoveelste discussie. Eigenlijk staat alles hem tegen, en al best een tijd.

Ook Maartje Wortel, dit jaar lid van de Vakjury, tekende voor een van de afleveringen. De andere verhalen uit de serie zijn van Susan Smit, Ivo Victoria, Sanneke van Hassel en Peter Terrin. Elk van hen is gekoppeld aan een ervaren stemacteur, onder wie Sander de Heer en Inge Ipenburg, die vanaf het begin nauw samenwerkten met de auteurs aan de totstandkoming van de verhalen.

Over Storytel

Goede verhalen geven een extra dimensie aan je leven: daar gelooft Storytel in. Via de Storytel app kunnen meer dan honderdduizend boeken online beluisterd en gelezen worden voor een vast bedrag per maand. Storytel is gestart in 2005 in Zweden, kwam in 2013 ook naar Nederland en is anno 2019 actief in maar liefst 18 landen. Inmiddels groeit Storytel Nederland erg snel, zowel qua luisteraars, in de exclusieve Storytel Original series, als qua aanbod van bekende titels, schrijvers en voorlezers.