Voorkeursfilm, deze week bij Film by the Sea door het jaar

Tijdens de afgelopen editie van Film by the Sea presenteerde Leo de film GIRL als voorkeursfilm bij het programma Nazomergasten. De titel van de film kon hij  toen niet bekendmaken omdat de film deze week het Filmfestival van Gent opende. De film maakte diepe indruk op de vele bezoekers die aanwezig waren bij deze speciale voorstelling verleden maand. Vooral de jonge hoofdrolspeler Victor Polster maakte een verbluffende indruk, breekbaar en krachtig tegelijk in zijn rol van de 15 jarige Lara. Het is haar grootste droom om carrière te maken als ballerina, maar haar lichaam stribbelt tegen want Lara is geboren als jongen.
Ook de jonge regisseur Lukas Dhont die zijn debuut maakte met deze sterke film, kreeg terecht alle lof toegezwaaid. Bij de wereldpremière in Cannes werd de regisseur en cast ontvangen met een 25 minuten durende staande ovatie en werd de film bekroond werd met vier prijzen, waaronder de prestigieuze Caméra d’Or, de prijs voor de beste debuutfilm.
De film is inmiddels haar zegetocht begonnen langs vele filmfestivals en wordt begin november in de Nederlandse zalen uitgebracht. Het moet raar lopen wanneer de film volgend jaar niet bekroond wordt met een Oscar. GIRL zal niemand onberoerd laten en u in het diepst van uw wezen raken. Daarom de sterkste aanbeveling: ga deze film zien!

Tickets:https://www.filmbythesea.nl/voorstellingen/girl-fbts