Youth Jury Award en International Student Jury Award uitgereikt

Gisteravond was de uitreiking van de Youth Jury Award en de International Student Award. In een volle zaal werden de videoclips vertoond die de Youth Jury deze week maakte voor locale artiesten en vertelden de leden van de jury hoe zij deze week hebben ervaren, voorals als heel veel werk en heel veel plezier. Daarna werd er nog even stilgestaan bij de genomineerden voor de Youth Award, waar de volgende top 3 uit voortkwam 'Mellow Mud', 'Le Ciel Attendra' en 'The Student'. De Youth Jury Award 2016 is gewonnen door The Student! De jongeren roemden de 'lange, complexe en mooie cinematografie' en de soundtrack, editing en het acteerwerk in deze film Kirill serebrennikov.

De International Student Jury nomineerde ook de film 'Mellow Mud' en daarnaast 'Burn Burn Burn' en 'Between Sea and Land'. De achtkoppige jury, bestaand uit studenten van de Roosevelt Academy en HZ, koos 'Between Sea and Land' van regisseurs Manolo Cruz en Carlos del Castillo. Zij spraken van een bijzonder verhaal gecomineerd met een bjizondere setting.

Na de Youth Award Ceremony werd in aanwezigheid van de regisseuse en cast de film 'Grounding in strange earth' of 'Wortelen in vreemde aarde' vertoond, opgevolgd door een Q&A. Hoofdrolspeler Egbert-Jan Weeber is van alle markten thuis en speelde later op de avond voor DJ bij de after party in Spoetnik.