Programmaonderdelen

Hoofdprogramma

Het Hoofdprogramma bestaat uit de competitiefilms die beoordeeld worden door een vakjury onder leiding van Adriaan van Dis. Het gaat om recente boekverfilmingen. Er worden dertien films in competitie vertoond. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Award Ceremony op vrijdag 15 september 19.00 uur in CineCity 1. 

Klik hier voor de films in het hoofdprogramma.

Special Literatuur

In het programmaonderdeel Rondom film & literatuur zijn speelfilms of documentaires over schrijvers opgenomen, bijzondere presentaties en de boekverfilmingen die buiten competitie worden vertoond. 

Klik hier voor de films in het programmaonderdeel Rondom film & literatuur.

Youth Jury

In het programmaonderdeel Jongerenjury zitten de films die beoordeeld worden door een jury die bestaat uit 10 jongeren uit Nederland en Vlaanderen in de leeftijd van 15 tot 23 jaar. Zij beoordelen elf films. Behalve films kijken leren zij om te gaan met het medium film  door het maken van videoclips en krijgen zij een inleiding in de filmtheorie en filmkritiek. Ook staat er een workshop debatteren gepland en hebben zij gesprekken met de vakjury, regisseurs en schrijvers.

Klik hier voor de films in het programmaonderdeel Jongerenjury.

International Student Jury

De International Student Jury zijn acht internationale studenten van de University of Applied Sciences te Vlissingen. Zij beoordelen acht films die (nog) niet zijn aangekocht voor distributie in de Nederlandse theaters. De Award uitreiking van zowel de Youth Jury en de International Student Jury is op donderdag 14 september om 21.30 uur in CineCity 2.

Klik hier voor de films in het programmaonderdeel Int. Student jury.

Vive La France

In het onderdeel Vive la France strijden dertien nieuwe Franstalige films om de Prix TV5Monde. De jury bestaat uit drie leden van de Alliance Française. De PrixTV5Monde wordt uitgereikt tijdens de Award Ceremony op vrijdag 15 september 19.00 uur in CineCity 1.

Klik hier voor de films in het programmaonderdeel Vive la France.

Zeeuws Licht

In het onderdeel Zeeuws Licht zijn alleen die Zeeuwse films opgenomen die hun première beleven. Het gaat in totaal om negen korte tot middellange films. Het zijn films die óf gemaakt zijn door een voornamelijk Zeeuwse crew, óf een Zeeuws onderwerp hebben óf in Zeeland zijn gedraaid. 

september 19.00 uur in CineCity 1.

Klik hier voor de films in het programmaonderdeel Zeeuws Licht.

Bergman Retrospectief

In het onderdeel Bergman Retrospectief zijn alleen speelfilms van de regisseur Ingrid Bergman opgenomen die buiten competitie worden vertoond. 

Klik hier voor de films in het programmaonderdeel Bergman Retrospectief.

Maritiem

In het programmaonderdeel Maritiem zijn speelfilms opgenomen die zich afspelen op zee.

Klik hier voor de films in het programmaonderdeel Maritiem.