NIEUWSFLITS Het is weer tijd voor FbtS door het Jaar Check het filmprogramma Sluiten

AMUSE FbtS: Ballon

AMUSE FbtS: Ballon
Vanaf 12 jaar
Geweld
Eng
Discriminatie

Details

Cast 
Thomas Kretschmann, Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross
Regisseur 
Michael Bully Herbig
Lengte 
2:00
Jaar 
2018
Land van herkomst 
Duitsland
Gesproken taal 
Duits, Engels
Taal ondertitels 
Nederlands
IMDB rating
AMUSE FbtS: Ballon  op IMDB

Samenvatting

Film by the Sea nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse ‘Amuse’ op dinsdag 11 juni 2019. Aanvang 19.30 uur in de CCXL zaal van CineCity te Vlissingen.
Vanaf 19.00 uur heten wij u graag welkom met een feestelijk drankje waarna we aansluitend om 19:30 beginnen met ons zaalprogramma.
Het nieuwe artwork van Film by the Sea, dat ontworpen is door Paulina Matusiak, zal deze avond voor het eerst op groot formaat aan de gevel van CineCity prijken. Paulina zal zelf ook aanwezig zijn tijdens deze avond en een korte toelichting geven op het beeld van 2019 waarin Zeeland, film en literatuur samenkomen. Verder wordt tijdens de Amuse de samenstelling van de vakjury bekend gemaakt, zal de nieuwe festivaltrailer worden gepresenteerd en zal Jan Doense enkele tipjes van de sluiter oplichten van de festivalprogrammering van dit jaar. Bovendien overhandigen wij u deze avond ook graag een exemplaar van het nieuwe festivalaffiche.
Omstreeks 20.00 uur kunt u genieten van de film Ballon van de Duitse regisseur Michael ‘Bully’ Herbig.

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis. Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel (David Kross) en zijn goede vriend Peter (Friedrich Mücke) een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken. Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in Ballon is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: “Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was.” Van 1961 tot 1989 werden er 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd omdat ze naar het Westen wilden ontvluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.

Trailer

Mediagallery