Programma Film by the Sea 'door het jaar' Klik hier  Sluiten

Amuse Film by the Sea 2017

Array
Amuse Film by the Sea 2017

Details

Lengte 
2:00
Jaar 
2017

Samenvatting

Film by the Sea nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse ‘Amuse’ op dinsdag 6 juni 2017. Aanvang 19.30 uur in de CCXL zaal van CineCity te Vlissingen. Vanaf 19.00 uur heten wij u welkom met een feestelijk drankje.
Na een kort welkomstwoord zal juryvoorzitter Adriaan van Dis de namen van de leden van de vakjury bekendmaken. Tijdens de amuse wordt eveneens het affiche van dit jaar onthuld. Het affiche is gemaakt door de Vlissingse kunstenaar Bob Pingen

Omstreeks 20.00 uur start het filmprogramma met de vertoning van de film Viceroy's House.

Viceroy’s House
1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Koningin Victoria’s achterkleinzoon, Lord Mountbatten verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen de hindoes, moslims en sikhs, iets dat ook grote invloed heeft op de levens van de vijfhonderd personeelsleden in het paleis van de onderkoning. De liefde tussen Jeet, een jonge hindoe-bediende en Aalia, een moslimvrouw die in het paleis werkt, loopt gevaar ten onder te gaan door de tumultueuze gebeurtenissen en hun eigen conflicten met hun respectievelijke religieuze gemeenschappen. Wanneer de situatie dreigt te escaleren, worden ze gedwongen een dramatisch besluit te maken met verstrekkende gevolgen.

Regie: Gurinder Chadha Cast: Gillian Anderson, Michael Gambon, Hugh Bonneville Genre: drama, historisch
Land: Verenigd Koninkrijk, India Lengte: 106 min. Jaar: 2017