Dagelijkse Talkshow

Dagelijkse Talkshow
Specials

Details

Lengte 
:30
Jaar 
2020

Samenvatting

Wil je alle ins en outs van het festival weten en ben je toe aan een levendig, leuk en informatief intermezzo? Kom dan naar de dagelijkse Talkshow van Film by the Sea!

Presentator: Karin van As

Voor deze voorstelling zijn de tickets GRATIS! Bestel wel een kaartje, want er is maar een beperkt aantal plaatsen. Pas je er niet meer bij? De talkshows zijn ook te zien via onze facebooklivestream: https://www.facebook.com/filmbythesea

Dagelijks praat presentator Karin van As in de Oude Bibliotheek in Vlissingen met meerdere gasten van het festival (filmmakers, schrijvers, juryleden, bekende Zeeuwen ) over hun ervaringen tijden deze editie van Film by the Sea. In ‘Hoe is het dan met Jan en Margreet’ vertelt festivaldirecteur Jan Doense wat hem die dag nu weer overkomen is, net als Margreet de Haan, van boekhandel ’t Spui. Film en literatuur worden zo wel heel mooi verenigd. En er is dagelijks livemuziek!

Karin van As biedt het publiek tijdens de talkshow een zalig spannend, levendig en leuk kijkje achter de schermen van het leukste filmfestival van Nederland!
Elke dag is er livemuziek van Zeeuwse jonge talenten Jeremy Lahr of Zowie Zwier. De vakjuryleden schuiven aan, festivaldirecteur Jan Doense vliegt dagelijks voorbij om in afschuwelijk tempo te vertellen hoe het met het festival gaat, geheimen te verklappen over achter-de-schermen-weetjes, zijn favorieten in het zonnetje te zetten en nog zo idioot veel meer. Margreet de Haan, eigenaar van Boekhandel 't Spui, huisvester van de talkshow en bekend van DWDD praat dagelijks over haar eigen film- en boekenliefde en bekijkt met haar eigenzinnige blik de Film- en Literatuurcompetitie.

Op de eerste zaterdag, 12 september wordt bovendien de longlist van de Zeeuwse boekenprijs bekendgemaakt. En de laatste talkshow sluit ook Zeeuws af met makers die op de Zeeuwse filmdag op het festival aanwezig zijn.

In de talkshows daar tussendoor het geweldige initiatief tafeltje Vertelt (13 september), Nederlands/Koerdisceh regisseur Reber Dosky over zijn film Sidik en de panter (15 september) en nog veel meer. Hou de socials en posters in Cinecity Vlissingen in de gaten!

Livemuziek
natuurlijk is er ook livemuziek! Afwisselend van Zowie Zwier en Jeremy Lahr. Zowie Zwier zingt en gitaar speelt. Ze komt uit een muzikale familie. Zowie is aan de ene kant een rockchick maar aan de andere kant kan geniet zij ook van het spelen van kleine Nederlandstalige akoestische sets. Jeremy Lahr is een 20 jarige rockster uit Vlissingen die samen met zijn bandleden bezig is met zijn debuutalbum. Hun inspiratiebronnen: Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets, The Strokes, Harry Styles en John Mayer. Zijn nummers zijn rauw, catchy en gevarieerd van uitbundige rock/pop tot akoestische liedjes. De teksten gaan vaak over problemen in het liefdesleven, het leven zelf, en de onzekerheid die je als mens kan hebben. Tijdens de talkshow van Film By The Sea zal Jeremy solo spelen en onder andere nog onuitgebrachte nummers akoestisch performen.

Locatie: Oude Bibliotheek – Spuistraat 4
Dagelijks, van 12 sept t/m 19 september: 16.30 – 17.00 uur