Opening Zeeuws Licht

Zeeuws licht
 • Jaar: 2022|
 • Duur: 105 min.|
  Zeeuws licht opent op zaterdag 10 september met drie Zeeuwse films: JOS – De mens als nuttige soort, Mijn huid en ik bloeden hetzelfde en Een blik op morgen. Deze films vertellen ons meer over de huidige actuele thema’s: het leven, duurzaamheid en verandering.

  De korte documentaire Jos, de menselijke soort van Henk van den Doel zal dit jaar het Zeeuwse programmaonderdeel Zeeuws licht openen. De film vertelt het verhaal van Jos, de man die voedselbossen aanlegt en onderhoudt. Een hartverwarmende en prikkelende documentaire die tot nadenken aanzet en met een hoopvolle boodschap afsluit.
  Voorafgaand aan de hoofdfilm worden er twee korte fictiefilms vertoond. Met Mijn huid en ik bloeden hetzelfde werd regisseur Kim Wisse dit jaar tweede bij de finale van Kunstbende in Amsterdam. Een blik op de toekomst van Daan Jesse Venmans geeft een beeld van de wereld na de apocalyps. Een man, op sterven na dood, stuit op de enige en laatste vorm van redding.

  Voor de filmliefhebbers is Zeeuws licht hét programmaonderdeel van het festival. Je vindt er nieuw talent als Kim Wisse, Jules Mathôt en Reindert Gerding tegenover gevestigde namen als Erik de Bruyn, Frank Herrebout en Fifi Visser. Zeeuws licht presenteert zo'n dertig films, zowel fictie als documentaires, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Over het leven op een Zeeuwse boerderij in de traditie van de Amish. Of juist de hedendaagse praktijk van Zeeuwse kunstenaars en vormgevers. Over een vrouw die in een duif verandert, sovjetspionnen en zomaar een verliefdheid. Kortom: een vol en divers programma om niet te missen. Check de website voor meer informatie over Zeeuws licht en de Dag van de Zeeuwse film. www.filmbythesea.nl.  Regisseurs Henk van den Doel, Kim Wisse, Daan Jesse Venmans en duurzaamheidsexpert Kees Klomp zijn aanwezig voor een Q&A.

  Beeldmateriaal

  Deze film wordt gesponsord door