Speel trailer

Expositie Artwork Film by the Sea 2022: Eva Bonneur

Specials
Speel trailer
Verwacht 09-09-2022
 • Jaar: 2022|
 • Het artwork voor de 24e editie van Film by the Sea werd ontworpen door de Vlissingse kunstenares en vormgever Eva Bonneur. Bij deze expositie zie je de losse elementen van het artwork en hoe daaruit het uiteindelijke festivalbeeld is opgebouwd.

  Voor wie Vlissingen kent zal direct duidelijk zijn waar Bonneur haar inspiratie voor de ‘meeuwmeerman’ vandaan haalde: “In Vlissingen kun je niet om de meeuwen heen, aan de ene kant zijn het prachtige beesten, die gracieus vliegen op de wind, maar aan de andere kant maken ze je wakker met hun geschreeuw en stelen gewoon brutaal het eten uit je handen. Naast het gebruik van het beeld van de meeuw heb ik ook het maritieme van Zeeland willen laten spreken met de golfjes en visjes, het matrozenhoedje en het zeemeermannenlijf. En het thema filmfestival/filmsterren komt terug in de pose van de ‘meeuwmeerman’, in de schijnwerpers en de suggestie van de rode loper onderin het beeld.”
  Al deze verschillende elementen zijn samengebracht in een collage-achtig beeld. Sommige delen zijn handgetekend met inkt, andere digitaal en er is ook gebruik gemaakt van foto’s die eerst digitaal bewerkt zijn en daarna uitgeprint en handmatig weer ingekleurd. Al deze verschillende elementen zijn tenslotte weer samengebracht met behulp van de computer en vormen zo uiteindelijk weer één beeld.
  Wil je meer werk van Eva Bonneur zien, kijk hier: evabonneur.nl

  De expositie is te zien op de galerij (bovenverdieping) van CineCity Vlissingen. Iedereen met een kaartje voor een Film by the Sea voorstelling in CineCity kan tijdens het festival de expositie gratis bezoeken.
  Verwacht 09-09-2022

  Beeldmateriaal