Jessica Manuputty (Livemuziek)

Livemuziek
 • Jaar: 2023|
 • Duur: 45 min.|
 • Jessica Manuputty groeide op in Lunteren, ver van de Molukse eilanden die haar opa en oma ooit hebben moeten achterlaten. Maar de muziek van Maluku brachten ze mee: traditionele volksliedjes met ritmes als de deining van de golven en melodieën als een warme bries over het strand. Al zo lang als Jessica zich kan herinneren klonken deze liedjes in de huiskamer van haar familie. En van jongs af aan leerde ze deze Lagu Lagu driestemmig zingen, samen met haar moeder en haar zus.

  Haar liefde en talent voor muziek brachten haar uiteindelijk naar het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2008 cum laude afstudeerde. Hierna maakte Jessica als zangeres naam in de Nederlandse jazz- soul- en popmuziek. Ze speelde met bekende nationale en internationale acts als Jett Rebel, Barry Hay, het Metropole Orkest en Jacob Collier, in uitverkochte clubs als Paradiso en op festivals als Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Sziget.

  Maar de deining van de golven en de warme zeewind hadden zich diep in haar DNA genesteld, net als de heimwee die haar grootouders altijd hebben gekoesterd naar hun eiland in het oosten van de Indische Archipel. Diepgewortelde gevoelens die in 2017 hun uiting vonden in Jessica’s eerste soloplaat TOMA!, een live opgenomen album met de Lagu Lagu uit haar jeugd. In maart 2023 heeft ze het vervolg TOMA TERUS uitgebracht en met dit materiaal tourt ze momenteel door Nederland en doet ze ook Film by the Sea aan.

  Gratis entree – geen tickets nodig.

  De dag wordt (voorafgaand aan het optreden) om 17.15 uur de film Lagu Lagu vertoond waarin te zien is hoe Jessica Manuputty in herdenkingsjaar 2021 met traditionele Molukse ‘lagu lagu’ liedjes ging werken.

  Beeldmateriaal