Kinder FilmBoekenbal: Mijn naam is Courgette

Kinder FilmBoekenbal: Mijn naam is Courgette
Vanaf 6 jaar
Geweld

Details

Cast 
Matteo Heyrman, Myrthe Hendrix, Remi de Smet, Frank Hoelen, Cystine Carreon
Regisseur 
Claude Barras
Lengte 
1:06
Jaar 
2016
Genre 
Animatie
Land van herkomst 
Zwitserland, Frankrijk
Gesproken taal 
Nederlands

Samenvatting

Psst…. Wil jij ook als een echte filmster over de rode loper tijdens het filmfestival Film by the Sea? En een leuke en bijzondere kinderfilm zien over vriendschap? Kennismaken met kinderboekenschrijvers en daarna lekker dansen in de Spiegeltent?

Kom dan op woensdagmiddag 12 september naar het Kinder FilmBoekenbal.

We ontvangen jullie samen met de burgemeester van Vlissingen vanaf 14.30 uur via de ingang van de Bibliotheek in CineCity Vlissingen waarna we met 300 kinderen samen gaan kijken naar de film ‘Mijn naam is Courgette’. Na de film zijn alle kinderen welkom in de prachtige Spiegeltent waar je kennis kunt maken met echte kinderboekenschrijvers en illustratoren.

Natuurlijk is er ook muziek en dans, dus we sluiten af met een daverende disco. Je krijgt wat te drinken, popcorn en een leuke verrassing na afloop van het feest.

Programma:
14.30 Ontvangst via de ingang van de bibliotheek.
De ouders mogen lekker iets voor zichtzelf gaan doen als je binnen bent.
15.00 Zaalprogramma: Welkom & start film ‘Mijn naam is Courgette’.
16.30 Programma Spiegeltent met disco.
17.30 Einde.
De ouders halen de kinderen weer op bij de Spiegeltent.

De Film:

Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond. Raymond brengt hem naar zijn nieuwe huis. Het is een opvanghuis met andere kinderen van zijn leeftijd die niet meer bij hun ouders kunnen wonen.
Het kost Courgette moeite zich op zijn gemak te voelen en de andere kinderen moeten erg aan hem wennen. Na de komst van een nieuw meisje, Camille, begint hij zich thuis te voelen. Dankzij Raymond en zijn nieuwe vrienden in het huis vindt Courgette liefde en een nieuwe familie.

Kom je ook?
Neem gezellig een vriendje of vriendinnetje mee!

Het Kinder FilmBoekenbal wordt georganiseerd door Rotary Club Vlissingen en ZB / Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Deze middag is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot ongeveer 10 jaar.

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven van deze middag te genieten, vragen we de ouders om de kinderen te brengen en te halen. De film en het feest is alleen voor de kinderen bedoeld. Onder begeleiding van de leden van de Rotary Club Vlissingen en medewerkers van de bibliotheek krijg je een fantastisch programma aangeboden.

Tickets: Kind tot 12 jaar € 7,50

Tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Trailer

Mediagallery