Le Semeur

Le Semeur
Hoofdprogramma

Details

Cast 
Pauline Burlet, Alban Lenoir, Géraldine Pailhas
Regisseur 
Marine Francen
Lengte 
1:40
Jaar 
2017
Genre 
Drama
Land van herkomst 
Frankrijk, België
Gesproken taal 
Frans
Taal ondertitels 
Engels
Gebaseerd op boek 
De Zaaier van Violette Ailhaud

Samenvatting

In 1852 slaat Karel-Lodewijk-Napoleon Bonaparte met geweld de opstand van de Provençaalse boeren tegen zijn staatsgreep neer. In het dorp Le Saule Mort worden alle mannen gedood of gedeporteerd. Le Semeur (De Zaaier) gaat over dit dorp in de Franse Alpen. De vrouwen die niet kinderloos willen blijven, beloven elkaar dat ze de eerste man die in het dorp verschijnt, te zullen delen. Gebaseerd op de novelle van Violette Ailhaud die zij in 1919 schreef, maar die pas in 2006 werd gepubliceerd.

Na afloop van de vertoningen op zaterdag 8 september, de opening van Vive la France, en zondag 9 september is er een Q&A met de regisseur.

Op donderdag 13 september om 18:45 uur geeft film en literatuur deskundige Harry Peters voorafgaand aan de film een inleiding. De entree voor deze korte lezing is gratis met een ticket voor de filmvoorstelling. De film start om 19.15 uur.

Deze film is genomineerd voor de Film en Literatuur Award, de prijs van de vakjury. De film is geselecteerd voor Vive la France, de competitie voor de beste Franstalige film. Hoofdsponsor van dit programma is TV5MONDE.

Tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Trailer

Mediagallery