LET OP: Kaarten Openingsgala: In Blue koop je hier Sluiten

Literaire salon: Adriaan van Dis interviewt schrijver Alfred Birney

Verwacht 09-09-2017
Array
Literaire salon:  Adriaan van Dis interviewt schrijver Alfred Birney

Details

Cast 
.
Regisseur 
.
Lengte 
1:30
Jaar 
2017
Land van herkomst 
Nederland

Samenvatting

Met het boek De tolk van Java won Alfred Birney de Libris Literatuurprijs 2017. Het boek staat al weken bovenaan in de lijst van de best verkochte boeken. Op zaterdag 9 september is Alfred Birney te gast in de literaire salon van Film by the Sea. Adriaan van Dis zal hem interviewen. Een spannend gesprek tussen twee schrijvers over het koloniale verleden van Nederland.

Over het boek “de tolk van Java” :
Voor een Helmondse schoenmakersdochter, een Indische voormalige oorlogstolk en hun zoon - de verteller - bestaat er geen heden. Er is alleen een belast verleden: de jeugd van de moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog in Brabant; de jeugd van de vader, die na de oorlog van Oost-Java naar Nederland vlucht; en de jeugd van de verteller die, geterroriseerd door zijn paranoïde vader, zijn tienerjaren op een internaat doorbrengt.
Jarenlang zal hij zijn ouders achtervolgen met vragen over de oorlog, die ook hij als een zware last met zich meedraagt. Hun verhalen zijn spannend, hilarisch, gruwelijk, treurig en rauw. Hun onderlinge verhouding is afwijkend: ze zijn eerder tot elkaar veroordeeld dan dat ze een liefhebbende band hebben, met de herinnering als hun gezamenlijke vijand.

Tickets kopen of reserveren

Vlissingen

zaterdag
9 september