Minah en Tussentijd

Minah en Tussentijd
Zeeuws Licht

Details

Regisseur 
Paul Joosse (Minah), Fifi Visser en Jacomien Kodde (Tussentijd)
Lengte 
1:05
Jaar 
2019
Land van herkomst 
Nederland
Gesproken taal 
Nederlands (Minah), Nederlands/Arabisch (Tussentijd)Arabisch
Taal ondertitels 
Nederlands

Samenvatting

MINAH (Fictie, 10 min.) - vertelt het verhaal van een jonge, getrouwde, Islamitische vrouw. Haar leven is altijd voor haar uitgestippeld geweest, ze heeft haar werk, haar geloof en haar huwelijk. Ze is een rustige, intelligente vrouw die weloverwogen haar keuzes maakt. Althans, zo ziet zij zichzelf altijd totdat ze verliefd wordt op haar collega, Thomas.
De interactie met deze Nederlandse man brengt verliefdheid maar ook een hoop twijfels met zich mee. Ze kijkt vanuit een nieuwe hoek naar zichzelf, en ze begint zich af te vragen of ze wel blij is met hetgeen ze ziet. Tegelijkertijd is er het vertrouwen en de veiligheid van de haar bekende omgeving. Minah leert zichzelf opnieuw kennen, een andere weg openbaart zich, maar wat zijn de gevolgen? Ze probeert een evenwicht te vinden in haar leven, maar ze zal snel moeten beslissen wanneer Thomas dreigt te vertrekken...

TUSSENTIJD (Documentaire, 55 min.) - Het 14-jarige Palestijns Syrisch meisje Nur woont samen met haar vader en broertje in één kamer in het asielzoekerscentrum in Middelburg. Ze gaat naar school, helpt haar vader met de huishouding en kijkt naar een Syrische soap. Maar in gedachten is ze bij haar moeder, broertje en zusjes in Libanon. Het is nu tweeënhalf jaar geleden dat ze die voor het laatst zag. Na het wachten op een verblijfsvergunning begint nu het lange wachten op hereniging met de rest van het gezin.

Een film over een leven tussen oorlog en vrede; tussen twee culturen; tussen hoop en vrees en tussen kind zijn en een jonge vrouw worden.

Fifi Visser en Jacomien Kodde filmden een jaar lang het leven van de familie Mansor waar dochter Nur de spil is. Door zelf te filmen konden ze haast onzichtbaar meekijken hoe Nur, haar broertje en haar vader zich staande houden in een wereld waarin ze in de wacht zijn gezet.

Gekochte tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Mediagallery