Nazomergasten: Floortje Dessing

Nazomergasten: Floortje Dessing

Details

Lengte 
1:30
Jaar 
2017

Samenvatting

Naar voorbeeld van het bekende VPRO televisieprogramma Zomergasten organiseert Film by the Sea drie bijzondere bijeenkomsten met drie bijzondere gasten.

Presentatrice Karin van As gaat aan de hand van de vertoning van de favoriete filmfragmenten van de gast anderhalf uur in gesprek. Na een pauze van een half uur start om 21.00 uur de keuzefilm van de gast.

Floortje Dessing is programmamaakster en schrijfster van reisverhalen. Aanvankelijk zou zij deelnemen aan de vakjury, maar een reis naar Alaska voor het programma “ Naar het einde van de Wereld” in de festivalweek maakt dat niet mogelijk. Zij is echter wel het eerste weekend van het festival aanwezig en is nazomergast op zaterdag 9 september 19.00 uur. Haar keuzefilm is de The Broken Circle Breakdown uit 2012. Floortje: "Ontroering en tranen liggen voortdurend op de loer bij deze prachtige Belgische speelfilm van Felix van Groeningen. De film ademt een en al bluegrass met een soundtrack die je meteen wil downloaden. Terecht genomineerd voor een Oscar; een film die nog lang in je hoofd blijft zitten.”

Karin van As is een ‘Zeeuws meisje’, oorspronkelijk afkomstig uit Goes maar al jaren wonend in Amsterdam en werkzaam als presentatrice, actrice, voice- over en zangcoach. Sinds verleden jaar presenteert zij talkshows tijdens Film by the Sea.

Tickets voor de film The Broken Circle Breakdown zijn te koop via de website en kassa's van CineCity.