Opening Bergman Retrospectief met Bergman: A Year in a Life

Opening Bergman Retrospectief met Bergman: A Year in a Life
Retrospectief Bergman

Details

Cast 
Ingmar Bergman, Liv Ullmann, Roy Andersson, Lars von Trier, Elliott Gould, Barbra Streisand, Lena Endre
Regisseur 
Jane Magnusson
Lengte 
1:57
Jaar 
2018
Genre 
Documentaire
Land van herkomst 
Zweden
Gesproken taal 
Zweeds, Engels, Duits
Taal ondertitels 
Engels

Samenvatting

1957 is het jaar dat de Zweedse regisseur Ingmar Bergman doorbrak. De première van zijn film Het Zevende Zegel vindt plaats, hij schrijft en verfilmt Wilde Aardbeien en Op de Drempel van het Leven, hij produceert twee toneelstukken, inclusief een vijf uur durende versie van Peer Gynt, en hij maakt twee radiostukken en een televisieproductie. Daarnaast heeft hij, min of meer gelijktijdig, relaties met drie vrouwen. Door middel van meer dan vijftig interviews (waaronder met Bergmans oudere broer Dag, Mikael Persbrandt, Liv Ullmann en Roy Andersson) en archiefmateriaal, beeldt regisseur Jane Magnusson niet alleen de kunstenaar Bergman uit, maar ook de man met zijn gebreken.

Openingsfilm Bergman retrospectief
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven opent het eerbetoon aan Ingmar Bergman op zondag 9 september. Regisseur Jane Magnusson is eveneens aanwezig. Zij zal na afloop geïnterviewd worden door schrijfster en filosoof Stine Jensen.

Jane Magnusson (1968, Zweden) studeerde aan Brown University in de Verenigde Staten. Ze is een schrijver en een filmcriticus gespecialiseerd in Zweedse film. Ze maakte onder meer de documentaire Trespassing Bergman en dit jaar de film Bergman: A Year in a Life die tijdens het Filmfestival van Cannes in wereldpremière ging. Zij regisseerde ook een deel van de film Bergman Revisited die eveneens te zien is tijdens Film by the Sea.

Tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Trailer

Mediagallery