Poëzie en Spoken Word

Poëzie en Spoken Word
Specials

Details

Lengte 
1:00
Jaar 
2020

Samenvatting

Vakjurylid en spoken word artist Babs Gons is de host van dit programma met optredens van verschillende dichters en spoken word-artiesten. Ze zagen aan de poten van het poëtisch establishment, deze jonge honden. Met veel humor, flair en de prachtigste teksten winnen ze binnen een paar seconden je hart om het even snel weer te vermorzelen met een scherpe zinsnede. Wil je zien hoe de woordkunstenaars van nu en de toekomst te werk gaan: dan is dit iets waar je bij moet zijn. Entree is gratis. Bestel wel even een kaartje.

De dichters en spoken word-artiesten die naast Babs Gons optreden zijn:

Tijs van Bragt
Als je je officiële debuutbundel ‘Bonterik sterrenzager’ noemt dan heb je het begrepen. In twee woorden eigenlijk al genoeg poëzie om een week op te kunnen teren! Kun je nagaan hoe dat klinkt als je nog veel meer dan die twee woorden van Tijs van Bragt uit Groede te horen krijgt!

Marc Buren
Marc Buren uit Vlissingen luistert al sinds de basisschool naar rap/hiphop en precies zo lang schrijft hij ook al teksten en verhalen. Over zijn werkproces vertelt hij: “Zonder de begeleiding van een beat kan ik alles op eigen tempo voordragen. Kalm, Rustig en Duidelijk. Oefening baart kunst en spoken word geeft mij vrijheid om te schrijven en rijmen zonder na te moeten denken over een refrein, couplet of bepaalde flow.”

Suzanne Krijger
Suzanne Krijger (vers uit Zeeland naar Tilburg verhuisd voor een studie aan de Academie voor Theater) vindt acteren, regisseren en theater en film maken enorm interessant. Maar ook is ze al een tijdje het schrijven aan het onderzoeken en dan met name spoken word. Al schrijvend heeft ze haar eigen stijl gevonden. Haar droom: ooit een eigen theaterschool opzetten, les geven en acteren in LA en binnenkort een eigen boek uitbrengen. De eerste stap is al gezet: ze gaat komende zomer naar LA voor het World Championship of Performing Arts. Wie weet zie je dus een toekomstig wereldkampioen aan het werk.

Jos Rouw
Tegenstellingen, die vindt Jos Rouw (1988) interessant. Misschien wel omdat hij uit Zeeuws-Vlaanderen komt. Zijn spoken word is luchtig en stevig, serieus en grappig, poëtisch en direct. Hij is presentator van Woordwaarde in De Drvkkery in Middelburg. Hij was eerder al te zien op diverse spoken word-podia in Nederland en Vlaanderen, te horen op Radio 1 en te lezen in verschillende literaire tijdschriften. Hij is overal en nergens, en nu gelukkig ook bij Film by the Sea.

Voor deze voorstelling zijn de tickets GRATIS!