The Rider (FbtS)

The Rider (FbtS)
Eng
Grof taalgebruik

Details

Cast 
Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau, Lane Scott
Regisseur 
Chloé Zhao
Lengte 
1:44
Jaar 
2018
Genre 
Drama
Land van herkomst 
VS
Gesproken taal 
Engels

Samenvatting

Voor The Rider hanteert regisseur Chloé Zhao een interessant uitgangspunt. In plaats van ervaren acteurs te kiezen, koos ze ervoor om niet-professionele acteurs in te huren. Sterker nog: de acteurs die we te zien krijgen, spelen versies van zichzelf. Zodoende is hoofdpersoon Brady ook echt iemand die een ernstige hoofdwond opliep tijdens de rodeo.

Dat heeft twee gevolgen. Het mooiste is het feit dat de film uiterst oprecht en ook zeer realistisch overkomt. Zo wordt er op een gegeven moment een wild paard getemd en dat is niet in scène gezet. Het zijn mooie momenten, die het een authentiek geheel maken. Maar het andere effect is dat je soms ook echt merkt dat de acteurs geen professionele ervaring hebben. Daardoor zitten er echt tenenkrommend slechte momenten in de film.

Kijk je daar voorbij, dan is The Rider een mooi geheel, dat een uiterst relevant verhaal over herstel en de omgang daarmee vertelt. Brady wil helemaal niet stilzitten en al helemaal niet zonder zijn paarden door het leven gaan. Maar dat is echt geen mogelijkheid. Dat wordt zeer intiem in beeld gebracht, vaak met shots van enkel het gezicht van een acteur. Dat die wel overtuigen, toont het rauwe potentieel van de cast, die vooral op dramatische momenten onderdoet voor de professional. Bij vlagen boeit het verhaal overigens ook niet, want vraag je je af waar het heen zal gaan. Daar komen nauwelijks antwoorden op, en dat is iets waar je van moet houden.

Mediagallery