NIEUWSFLITS Bekijk hier de leden van de vakjury 2020 Meer informatie Sluiten

The Seventh Seal (Het Zevende Zegel)

The Seventh Seal (Het Zevende Zegel)
Retrospectief Bergman

Details

Cast 
Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot
Regisseur 
Ingmar Bergman
Lengte 
1:36
Jaar 
1957
Genre 
Drama
Land van herkomst 
Zweden
Gesproken taal 
Zweeds
Taal ondertitels 
Engels

Samenvatting

Ridder Antonius Block en zijn knecht Jöns keren huiswaarts van de kruistochten en komen terug in het door pest geteisterde Zweden. Het land is ten prooi gevallen aan religieus fanatisme en chaos. Als de Dood hem komt halen daagt Block hem uit voor een spel schaak. Zo wint hij tijd om een stel komedianten in veiligheid te brengen. Pas dan is hij klaar voor de dans met de Dood. De film wordt vertoond in een compleet gerestaureerde kopie die tijdens het afgelopen filmfestival van Cannes te zien was.

Op dinsdag 11 september om 19:00 uur geeft Willem Jan Otten voorafgaand aan de film een inleiding. De entree voor deze korte lezing is gratis met een ticket voor de filmvoorstelling. De film start om 19:30 uur.

Willem Jan Otten is een Nederlandse schrijver/dichter, met een veelzijdig oeuvre van poëzie, verhalend proza, toneel, kritieken, artikelen, beschouwingen en essays. Otten ontving in 2014 de P.C. Hooft-prijs. Naar aanleiding van zijn bekering tot het katholieke geloof publiceerde hij in 1999 Het wonder van de losse olifanten, een rede tot de ontwikkelden onder de verachters van de christelijke religie. In 2004 verscheen zijn roman Specht en zoon, die op 2 mei 2005 bekroond werd met de Libris Literatuur Prijs. Otten is eredoctor van de Universiteit van Utrecht.

Tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Trailer

Mediagallery