Sint Jacobskerk - The Phantom of the Opera (FbtS 2020)

Sint Jacobskerk - The Phantom of the Opera (FbtS 2020)
Specials
Alle leeftijden

Details

Cast 
Lon Chaney, Mary Philbin, Norman Kerry
Regisseur 
Rupert Julian, Lon Chaney
Lengte 
1:40
Jaar 
1925
Genre 
Drama
Horror
Muziek
Land van herkomst 
VS

Samenvatting

Waar zie je een filmklassieker als The Phantom of the Opera nou mooier dan in een monumentale kerk? De Sint Jacobskerk vormt op woensdagavond 16 september het ultieme decor voor deze prachtige filmklassieker uit 1925. Organist Geert Bierling zorgt voor muzikale begeleiding. Deze gerenommeerde muzikant is naast stadsorganist van Rotterdam ook zeer ervaren in de muzikale begeleiding van zwijgende films. De bombastische klanken van het orgel van de Sint Jacobskerk geven de film precies dat beetje extra mee om van het geheel een onvergetelijke filmervaring te maken.

Tickets kunt u kopen via deze link:

Voorstelling 19:00uur inloop 18:45uur

Voorstelling 21:30uur inloop 21:15uur

Praktische informatie:
Er zijn twee voorstellingen op woensdag 16 september: om 19.00 en 21.30 uur.
De Sint Jacobskerk bevindt zich aan de Oude Markt 2 – Vlissingen op ongeveer vijf minuten lopen van CineCity.

Dit evenement is een samenwerking tussen Film by the Sea en Stichting Klassieke Muziek Vlissingen

-

Grotesk melodrama rond een mysterieuze gemaskerde figuur die uit liefde voor de jonge zangeres Christine de Parijse Opera terroriseert. Het spook, zoals hij al snel wordt genoemd, houdt zich schuil in de catacomben, totdat Christine hem daar ontdekt. De scène waarin het spook, gespeeld door de magistrale vermommingskunstenaar Lon Chaney (1883-1930), zijn ware verminkte gezicht onthult, brengt 95 jaar later nog steeds een ongeëvenaarde schok teweeg.

Deze tweede en beroemdste filmbewerking van de roman van de Franse schrijver Gaston Leroux stamt uit het tijdperk van de zwijgende film. Tijdens Film by the Sea vindt in de St. Jacobskerk een speciale voorstelling plaats, op het orgel begeleid door Geert Bierling.

Mediagallery