Terug

Top drie Jan Doense

Al onze programmeurs zijn al aan bod gekomen en dus is het nu tijd voor de top drie met tips van festivaldirecteur Jan Doense. En wil je nou veel meer tips van Jan, kijk dan even in de PZC. Daar heeft hij vandaag, 9 september, een top 10 mogen delen.

De son vivant
Het moet gezegd: de echte ster van deze film is niet Catherine Deneuve, maar Dr. Gabriel A. Sara, oncoloog aan het Mount Sinai Hospital in New York, die in feite zichzelf speelt in dit, eh, kankerdrama over een moeder en haar zieke zoon in de laatste maanden van zijn leven. Ik ben bijzonder trots en vereerd dat Dr. Sara onze online gast zal zijn bij de vertoning van zondag 12 september.
Meer info/tickets

David Byrne’s American Utopia
Bijna 40 jaar na Stop Making Sense is Talking Heads voorman David Byrne terug met een fenomenale band en een door Spike Lee geregisseerde concertregistratie, die veel meer is dan dat. Al vlak na de lockdown uitgebracht, maar nu eenmalig bij CineCity XL omdat het kan. Met nieuw materiaal en oude hits als Once in a Lifetime, Burning Down the House en Road to Nowhere (spolierl: Psycho Killer ontbreekt).
Meer info/tickets

Het leven is vurrukkulluk
Miskend door pers en publiek, maar deze Remco Campert verfilming van eregast Frans Weisz verdient absoluut een herkansing. Mees (Reinout Scholten van Aschat) en Boelie (Géza Weisz) flierefluiten rond in het Amsterdamse Vondelpark en laten zich beurtelings het hoofd op hol brengen door Panda (Romy Lauwers). Maar onder de oppervlakte schuurt en wringt het, met name bij Boelies drankzuchtige en suïcidale moeder (Elsie de Brauw).
Meer info/tickets