Algemene vragen

Gaat Film by the Sea door?

Jazeker! Van 9 t/m 18 september 2022

Ticketvragen

Ik had al een Film by the Sea-account. Heb ik op de nieuwe site een nieuwe account nodig?

Je kunt kaartjes kopen zonder account, maar aankopen mét een account is wel handiger (je kunt dan bijvoorbeeld je aankopen altijd terugvinden op je account).
Om diverse technische redenen was het niet mogelijk om de oude accounts om te zetten naar de nieuwe site. Wil je aankopen via een account, maak dan een nieuwe account aan.

Hoe maak ik een account aan?

Een account kun je hier aanmaken. We bieden ook tijdens het kopen van tickets de mogelijkheid om een account aan te maken.

Ik ben Vriend - Hoe kom ik aan mijn Vriendenpaskorting?

Bij elke aankoop krijg je tijdens het online betalen (dus tegen het eind van het aankoopproces) de vraag of je een kortingscode wilt invullen. Vink dit veldje aan en vul je Vriendenpasnummer in wanneer je in aanmerking wilt komen voor de Vriendenpaskorting .

De Vriendenpas is niet meer automatisch gelinkt aan de accounts en bij elke aankoop waar je korting over wilt ontvangen, dient het pasnummer opnieuw te worden ingevuld.

Online streaming films: Afspeel-opties

Kan ik vanaf mijn Iphone een film casten?

Als je Iphone minimaal IOS11 gebruikt, en je de browser Chrome gebruikt (minimaal versie 82) dan zou dit moeten werken.

Kan ik vanaf mijn Ipad een film casten?

Als je Ipad minimal IpadOS 13 gebruikt, en je de browser Chrome gebruikt (minimaal versie 82) dan zou dit moeten werken.

Kan ik een film streamen via airplay?

Ja, Airplay werkt het beste via de browser Safari (minimaal versie 10) . Let wel op dat je Airplay gelinkt is aan Apple TV, met enkel Airplay werkt het niet.

Kan ik vanaf mijn Android telefoon/tablet een film casten?

Als je Android apparaat minimaal Android 7 gebruikt, en je de browser Chrome (minimaal versie 82) gebruikt, zou dit moeten werken. Let op: Veel android telefoons hebben een standaard device browser (bv samsung browser), dat is niet compatibel met het systeem.

Kan ik een film kijken via de browser van mijn Smart TV?

Je kan dit wel proberen, als je de browsers Chrome, Safari of Firefox in je tv hebt. Met andere browsers wordt het lastiger. Het systeem is niet gemaakt voor gebruik vanaf smarttv’s, maar het zou kunnen werken. Probeer altijd eerst een testfilm! Op oudere modellen smarttv’s (meer dan 2 jaar oud) zal de player hoogstwaarschijnlijk niet werken.

Online streaming films: Toegangsproblemen

Ik wil een show in en heb een ticket, maar krijg geen toegang / knop naar de show zegt: koop ticket / show niet open.

Hier zijn een aantal mogelijke oorzaken. . Heb je een ticket? Is de show al/nog open? Deze start vanaf het moment van de voorstelling zoals op je tickets vermeld staat en je kunt de film dan 48 uur na het start moment bekijken.

Gebruik de link in je ticket. Wanneer je je ticket kwijt bent mail dan naar info@filmbythesea.nl met vermelding van je naam en e-mail adres

Werken kortings- en vouchers ook voor online films?

Nee alleen specifieke vouchers voor online streaming zijn geldig. Anders kortingscodes en/of vouchers zijn niet geldig voor online streaming films.

Online streaming films: Ondertiteling

De film speelt af, maar ik zie de ondertitels niet.

Ondertitels kan je (als deze optioneel zijn) aanzetten via het tandwiel rechts onder in beeld. Daar is ook een eventuele keuze in ondertitel-taal te maken.

Wat zijn de ondertitels klein.

Het formaat van de ondertitels kan je in het ondertitelmenu wat je vindt via het tandwiel naast de tekst ” subtitles” ( 2e tandwiel dus) . Hier klapt een menu uit, bij Font size kan je de grootte van de ondertitels instellen.

Online streaming films: Problemen als het casten wel lukt

De film kan ik casten, maar de ondertitels komen niet mee.

Zie je de ondertitels wel als je het casten even stopt, op het apparaat waar je vanaf cast (op je telefoon/computer/tablet) ? Zo ja, zet die dan even uit en weer aan, en start dan het casten weer op.

De film kan ik casten maar de tijdbalk blijft in beeld staan.

Dit is niet altijd oplosbaar, maar je kan in elk geval 2 dingen proberen. Verbreek de verbinding met de cast even, en start hem daarna weer op. De tijdbalk zou nu moeten verdwijnen na een paar seconden. Werkt dit niet, verbreek dan weer de verbinding met de cast, klik je muis/cursor duidelijk buiten de player op het device en start dan de cast weer op. Let op dat je de muis buiten je beeld zet!

Bij het casten van de film krijg ik wel geluid maar geen beeld.

Dit kan een beveiligingsprobleem zijn, het beeld is namelijk wel beveiligd maar het geluid niet. Check voor de zekerheid welke browser je gebruikt. Bij Chromecast werkt de Chrome browser het beste, bij Airplay is Safari de beste keus. Check ook even of je aan de juiste besturingssysteem-eisen voldoet (minimaal IOS 11/IPadOS 13/Mac10.12/Windows 10/Android 7). Mocht dit allemaal goed zijn, maar je toch geen beeld en wel geluid hebben, dan is een directe kabelverbinding je beste optie (HDMI kabel)

Online streaming films: Problemen met afspelen

De film hapert heel erg (beeld en/of geluid).

De snelste oplossing is even de beeldkwaliteit naar beneden bijstellen, dat moet het probleem direct verhelpen. Dit kan via het tandwieltje rechts onder in beeld, daar kies je bij Video Quality niet voor auto maar voor medium of low. Let op: het duurt ongeveer 30 seconden voor je hier effect van ziet, omdat een deel van de film al op je computer is opgeslagen. Dat deel wordt dus nog op de eerdere kwaliteit afgespeeld. Als je naar een VOD kijkt, heb je wat meer tijd en kan je naar de betere oplossingen zoeken. Doe voor de zekerheid even een speedtest (bijvoorbeeld via www.speedtest.net) en check je internetverbinding daarmee. We adviseren minimaal een downloadsnelheid van 15Mbps voor de beste kijkervaring. Als je dit niet haalt, kan je door het bijstellen van de beeldkaliteit nog best wat effect hebben, maar zal de film misschien blijven haperen. Je kan dan ook nog de film even pauzeren, zodat er alvast wat meer data van de film op je apparaat wordt opgeslagen. Wat ook nog kan schelen, is even de andere processen op je computer/telefoon/ipad uitzetten. Als er teveel dingen tegelijk actief zijn op je apparaat, kan het zijn dat dit niet genoeg ruimte heeft om de film te verwerken.

De film speelt wel, maar ik heb geen geluid.

Geluid wordt niet automatisch gestart, dit moet je dus zelf aan zetten. Dat kan via het microfoontje links onder in beeld. Let op: bij veel voorfilmpjes heb je standaard nog geen geluid, maar alle hoofdfilms hebben dat zeker wel.

Mijn scherm schakelt steeds terug van fullscreen.

Het kan zijn dat je bij het schakelen tussen verschillende programmaonderdelen uit de full-screen modus valt. Dit is een bekend probleem en aan een oplossing wordt hard gewerkt. Je kan het volgende onderdeel ook weer in Full Screen zetten.

Online streaming films: Account/locatie problemen

Ik kon gisteren nog wel films kijken, maar vandaag niet meer.

Kan het zijn dat je op verschillende plekken ingelogd staat? Het systeem zorgt ervoor dat je maar 1x tegelijk ingelogd mag zijn, dus als je bijvoorbeeld zowel op je telefoon als je computer ingelogd staat geeft dat problemen
En check of je binnen de tijdslimiet van 48 uur na start voorstelling zit.

Ik krijg de melding dat de film niet voor mijn locatie beschikbaar is.

Ben je wel in Nederland? Bij veel festivals is het zo dat alle films enkel in Nederland beschikbaar zijn. Kan het zijn dat je kijkt via een VPN? Dit wordt standaard geblokkeerd, omdat dan de locatie van de gebruiker niet te bepalen is. Let op: er zijn internetproviders die standaard VPN aanbieden. Dit noemen ze dan “privacy beschermd browsen” of iets wat hier op lijkt. (bijvoorbeeld internetprovider Freedomnet biedt standaard VPN aan) Ook gebruikers die kijken via bijvoorbeeld een computer van het werk, kunnen daarop ingesteld hebben dat ze standaard via VPN het internet op gaan. Let op een browser als DuckDuckGo wordt niet ondersteund.

Online streaming films: Beveiligingsproblemen

Ik zit in een film en kan het voorprogramma wel kijken, maar de hoofdfilm begint niet.

Je zou automatisch naar het volgende programma onderdeel moeten springen, maar soms gaat dit niet goed. Maar, er is een oplossing: je kan via de knop “jump to” die onderaan de player zit, naar het volgende programma onderdeel springen. Als je op Jump To klikt, klapt er een menu open met alle onderdelen van het programma, en kan je daarmee doorklikken naar het gewenste deel. Dit werkt ook goed bij een kort-film programma!

De voorfilmpjes kan ik wel zien, maar de film niet.

Dit kan een beveiligingsprobleem zijn. Check voor de zekerheid welke browser je gebruikt. Bij Chromecast werkt de Chrome browser het beste, bij Airplay is Safari de beste keus. Check ook even of je aan de juiste besturingssysteem-eisen voldoet (minimaal IOS 11/IPadOS 13/Mac10.12/Windows 10/Android 7). Krijg je een foutmelding in beeld? Als alles geod ingesteld is, maar het werkt toch niet, kijk dan of je wel op je apparaat, zonder dit door te zetten naar een extern scherm (tv/beamer) kan kijken. Soms zit het probleem in de connectie met een extern scherm.