Films aanmelden 2024

Deadline voor aanmeldingen: 1 juli 2024

Film by the Sea is terughoudend ten aanzien van ongevraagde aanmeldingen. Dit heeft te maken met ons ‘Best of the Fests’ programmeringsbeleid: het merendeel van de door ons geselecteerde films was eerder te zien op grote internationale filmfestivals zoals Berlijn en Cannes.

In de volgende categorieën kunnen makers hun films aanmelden:
• Boekverfilmingen (lang)
• Speelfilms en documentaires van makers uit de Nederlandse provincie Zeeland en/of films met een aan Zeeland gerelateerd thema (lang en kort)
• Nederlandse fictiefilms en documentaires (lang)
• Documentaires en fictiefilms met een maritiem thema (lang)

Voorwaarden:
• Lange films hebben een lengte van minimaal 50 minuten
• Korte films hebben een lengte van maximaal 30 minuten
• Productie afgerond op 1 januari 2023 of recenter

Films aanmelden
Films aanmelden, kan via onze Film Freeway account. Een titel, korte synopsis en viewing link zijn daarbij verplicht. Je ontvangt altijd bericht van ons programmateam. Films die niet voldoen aan de hiervoor genoemde voorwaarden worden afgewezen.

Zeeuwse films aanmelden
Films uit Zeeland aanmelden kan via onze Film Freeway account. Mocht je problemen ervaren met FilmFreeway, neem dan contact met ons op via zeeuwsefilms@filmbythesea.nl voor persoonlijke ondersteuning.

Filmmakers uit de provincie Zeeland kunnen tot en met 30 juni – finale deadline – hun korte of lange film in de categorieën documentaire en fictie aanmelden. Welke fictiefilms of documentaires komen in aanmerking?
•  Productie afgerond op 1 januari 2023 of recenter
•  De filmproductie moet volledig of tenminste voor 50% in Zeeland zijn opgenomen.
•  De filmproductie heeft een Zeeuws thema of onderwerp
•  Bij fictiefilms zijn de cast en crew volledig of tenminste voor 50% Zeeuws *

*Het productiehuis of de filmmaker hoeft niet van Zeeuwse origine te zijn, als maar aan één van de drie bovenstaande criteria wordt voldaan.

Accreditatie pers en filmprofessionals

Voor zowel pers als filmprofessionals zijn er diverse mogelijkheden om van het festival te genieten of eraan deel te nemen.

Accreditatie filmprofessionals

Een accredidatie voor filmprofessionals aanvragen kan t/m 1 september 2024 met onderstaand formulier. De accreditatie geldt niet voor het Openingsgala, de Awards Ceremony en speciale voorstellingen.

De accreditatiepas kost € 75,-. Als u de accreditatie ná 1 september 2024 aanvraagt dan zijn de kosten € 100,-.

Vragen? Mail naar accreditatie@filmbythesea.nl.

Pers en persaccreditatie

De Perspas kost € 50,-  en is op te halen en contant af te rekenen bij de infobalie van Film by the Sea in CineCity vanaf zaterdag 14 september 2024.  Wie in bezit is van een Perspas, kan met de pas kaartjes halen voor gratis filmvoorstellingen (1 ticket per voorstelling per pas). Deze pas geldt niet voor het Openingsgala en de Awards Ceremony en geeft geen recht op speciale toegang in ruimtes of het recht om filmopnames te maken.

Verslaggeving aan de rode loper dient apart aangevraagd te worden via info@triplepentertainment.nl.

Voor een accreditatie komen in aanmerking:

– leden van de KNF (Kring van Nederlandse Filmjournalisten)
– journalisten die de afgelopen jaren aantoonbaar free publicity hebben gegenereerd voor het festival en nog steeds voor een medium werkzaam zijn. We verzoeken je vriendelijk om in dit geval bewijsmateriaal van bovenstaande uploaden via het aanmeldformulier.

Aanvragen zonder pasfoto worden niet gehonoreerd.
Aanvragen na 1 september kosten € 75,-

Voor overige persvragen:
Triple P Entertainment
E: info@triplepentertainment.nl
T: 035 – 69 82 106

 

Pers- en film accreditatie