Het festival

Van 6 tot en met 15 september 2024 beleeft Film by the Sea zijn 26e editie en kan een breed publiek genieten van ruim 100 films uit alle hoeken van de wereld, met satellietprogramma’s door heel Zeeland.

De ruggengraat van Film by the Sea wordt gevormd door boekverfilmingen, waarvan een selectie van acht titels in competitie wordt beoordeeld door de Vakjury. Ook worden er prijzen uitgereikt door een Jongerenjury, een International Student Jury en drie Zeeuwse jury’s. Daarnaast vertoont het festival een groot aantal nieuwe Franstalige films in de programmalijn Vive le cinéma!.

Over Film by the Sea

Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland en jaarlijks één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland. Van 6 tot en met 15 september 2024 beleeft het festival zijn 26e editie en kan een breed publiek genieten van ruim 100 films uit alle hoeken van de wereld, waarvan ongeveer een derde eigen import is. Niet alleen boekverfilmingen en Franstalige films, maar ook Zeeuwse films en documentaires krijgen veel aandacht. In de sectie Panorama worden de beste nieuwe kwaliteitsfilms van dit moment vertoond. Film by the Sea trekt zo’n 40.000 bezoekers. Naast films heeft Film by the Sea ook een uitgebreid randprogramma met o.a. een scenarioworkshop, Q&A’ s en diverse optredens.

De unieke locatie aan zee en het steeds verrassende programma maken Film by the Sea van het Openingsgala tot en met de Awards Ceremony elk jaar weer tot een feest.