Film by the Sea heeft meerdere competities en reikt ook jaarlijks awards uit. Er zijn verschillende awards zoals de Career Achievement Award, Film & Literature Award, Le Prix VLC, Youth Jury Award en de International Student Jury Award.  Daarnaast worden er ook awards uitgereikt in de Zeeuws Licht competitie, awards voor de beste korte speelfilm, de beste korte documentaire en de beste lange documentaire. Traditioneel worden alle awards tijdens de Award Ceremony op de laatste zaterdag van het festival uitgereikt.
Bekijk een overzicht van winnaars uit voorgaande jaren.
De vakjury van de Film en literatuurcompetitie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Career Achievement Award

De Career Achievement Award (voorheen Grand Acting / Grand Director Award) wordt uitgereikt aan een filmmaker of acteur met bijzondere verdiensten voor de filmindustrie. In 2022 is deze award voor Guillermo Arriaga.

Film- en Literatuurcompetitie

Acht nieuwe boekverfilmingen dingen jaarlijks mee naar de Film- en Literatuur Award, een beeld van kunstenaar Aat Veldhoen. De winnaar van de Film- en Literatuurcompetitie wordt gekozen door een vakjury die bestaat uit Nederlandse en/of Vlaamse schrijvers, filmmakers, acteurs en/of muzikanten.

Vive le cinéma competitie

Met ondersteuning van TV5MONDE wordt ‘Le prix VLC’ uitgereikt, de prijs voor de beste recente Franstalige film in de Vive le cinéma competitie waarin acht films meedingen. Bekijk hier de jury.

Youth Jury Award

De jongerenjury bestaat uit vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, die in totaal acht films beoordelen. Aansluitend reiken ze tijdens de Awards Ceremony hun award uit.

 

International Student Jury Award

Internationale studenten van University College Roosevelt en HZ University of Applied Sciences beoordelen acht films en reiken tijdens de Awards Ceremony hun award uit.
Bekijk hier de jury

Zeeuws Licht Competitie

In de competitie Zeeuws Licht dingen films van Zeeuwse makers of met een Zeeuws thema mee naar awards voor de beste korte speelfilm, de beste korte documentaire en de beste lange documentaire. Bij deze prijzen hoort een geldbedrag van 1.000 euro. Alle films in deze competitie zijn te zien tijdens de DELTA dag van de Zeeuwse Film.

De afgelopen jaren zijn er awards in verschillende categorieën uitgereikt zoals:
Lions Club Vlissingen Award
PZC Award / DELTA Award

Ook in 2022 zijn er weer Awards te winnen. De films worden beoordeeld door meerdere jury’s.