Film by the Sea heeft meerdere competities en reikt ook jaarlijks awards uit. Er zijn verschillenden awards zoals de Career Achievement Award, Youth Jury Award en de International Jury Award. Er zijn 3 competities tijdens het festival, Film- en literatuurcompetitie, Vive le cinéma competitie en Zeeuws Licht competitie. Traditioneel worden alle awards tijdens de Award Ceremony op de laatste vrijdag van het festival uitgereikt.
Bekijk een overzicht van winnaars uit voorgaande jaren.
Maak kennis met de vakjury van de Film en literatuurcompetitie
Maak kennis met álle jury’s 

Vakjury Film by the Sea 2021

Film- en Literatuurcompetitie

Acht nieuwe boekverfilmingen dingen jaarlijks mee naar de Film- en Literatuur Award, een beeld van kunstenaar Aat Veldhoen. De winnaar van de Film- en Literatuurcompetitie wordt gekozen door een vakjury die bestaat uit Nederlandse en/of Vlaamse schrijvers, filmmakers, acteurs en/of muzikanten.

Career Achievement Award 2020

Career Achievement Award

De Career Achievement Award (voorheen Grand Acting / Grand Director Award) wordt uitgereikt aan een filmmaker of acteur met bijzondere verdiensten voor de filmindustrie.

Vive le cinéma competitie

Met ondersteuning van TV5MONDE wordt ‘Le prix VLC’ uitgereikt, de prijs voor de beste recente Franstalige film in de Vive le cinéma competitie waarin acht films meedingen.

Youth Jury Award

De jongerenjury bestaat uit vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, die in totaal acht films beoordelen. Aansluitend reiken ze tijdens de Awards Ceremony hun award uit.

 

International Student Jury Award

Internationale studenten van University College Roosevelt en HZ University of Applied Sciences beoordelen acht films en reiken tijdens de Awards Ceremony hun award uit.

Zeeuws Licht Competitie

In de competitie Zeeuws Licht dingen films van Zeeuwse makers of met een Zeeuws thema mee naar awards voor de beste korte speelfilm, de beste korte documentaire en de beste lange documentaire. Bij deze prijzen hoort een geldbedrag van 1.000 euro. Alle films in deze competitie zijn te zien tijdens de DELTA dag van de Zeeuwse Film op zaterdag 18 september.

De afgelopen jaren zijn er awards in verschillende categorieën uitgereikt zoals:
Lions Club Vlissingen Award
PZC Award / DELTA Award