Film by the Sea kent meerdere competities en reikt jaarlijks diverse awards uit. Traditioneel worden alle awards tijdens de Awards Ceremony op de laatste zaterdag van het festival uitgereikt.
Bekijk een overzicht van winnaars uit voorgaande jaren.

Career Achievement Award

De Career Achievement Award (voorheen Grand Acting / Grand Director Award) wordt uitgereikt aan een filmmaker of acteur met bijzondere verdiensten voor de filmindustrie. In 2023 was deze award voor Nastassja Kinski.

Film- en Literatuurcompetitie

Acht nieuwe boekverfilmingen dingen jaarlijks mee naar de Film- en Literatuur Award, een beeld van kunstenaar Aat Veldhoen. De winnaar van de Film- en Literatuurcompetitie wordt gekozen door een vakjury die bestaat uit Nederlandse en/of Vlaamse schrijvers, filmmakers, acteurs en/of muzikanten.

Prijs van de jongerenjury

De jongerenjury bestaat uit Nederlandse en Vlaamse jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, die in totaal acht films beoordelen. Aansluitend reiken ze tijdens de Awards Ceremony hun award uit.

 

International Student Jury Award

Internationale studenten van University College Roosevelt en HZ University of Applied Sciences beoordelen acht films en reiken tijdens de Awards Ceremony hun award uit.
Bekijk hier de jury van 2023.

Zeeuws Licht Competitie

In de competitie Zeeuws Licht dingen films van Zeeuwse makers of met een Zeeuws thema mee naar awards voor de beste korte speelfilm, de beste korte documentaire en de beste lange documentaire. Bij deze prijzen hoort een geldbedrag van 1.000 euro. Alle films in deze competitie zijn te zien tijdens de Dag van de Zeeuwse Film.

De afgelopen jaren zijn er awards in verschillende categorieën uitgereikt zoals:
Lions Club Vlissingen Award
PZC Award / DELTA Award