Locaties

CineCityXL

CineCityXL is gevestigd aan de Spuikomweg in Vlissingen. Het complex herbergt verschillende activiteiten locaties, onder andere de bioscoop CineCity, het CineCafé en het CCXL Theater. Tijdens Film by the Sea is CineCityXL de hoofdlocatie tijdens het festival en zullen deze locaties volwaardig worden ingezet gedurende het festival.

Adresgegevens CineCityXL:
Spuikomweg 1

CCXL Foyer
Wanneer je via de hoofdingang de festivallocatie betreedt vind je de CCXL Foyer aan je rechterhand. Deze foyer wordt voornamelijk gebruikt wanneer er speciale voorstellingen of arrangementen plaats vinden. Tijdens zo’n voorstelling of arrangement is er de gelegenheid om jezelf te voorzien van een drankje bij de bar. Bij reguliere voorstellingen is de bar gesloten.

Hal CineCity
Vanaf de hoofdingang kom je direct in de hal van CineCity terecht. Hier vind je de ticket- en informatiebalie. De bar die in de hal staat wordt enkel gebruikt tijdens speciale voorstellingen of arrangementen. Na de ticketcontrole kun je in ‘het winkeltje’ jezelf voorzien van een drankje en diverse versnaperingen.

CineCafé
Gedurende het festival kun je hier terecht voor een lunch, borrel en diner. Het is mogelijk aan de bar of telefonisch een tafel in het CineCafé te reserveren. Het CineCafé biedt diverse zitjes, geschikt voor grote en kleine gezelschappen. Het CineCafé kunt u van binnen en buiten betreden en is gesitueerd aan de linkerzijde van de hoofdingang van de bioscoop.

CineSalon
Deze sfeervolle salon is gevestigd aan de voorzijde van het CineCafé en biedt tijdens het festival plaats voor diner en diverse besloten arrangementen. De salon is zowel vanaf buiten als binnen - via de algemene ingang van het CineCafé - te betreden.

Spiegeltent
De Spiegeltent is gelegen aan de voorzijde van het CineCafé. Gedurende het festival kan je hier terecht voor muzikale optredens, koffie, een borrel bij de bar en is de tent vrij toegankelijk, tenzij er een besloten arrangement plaatsvindt. De Spiegeltent is te betreden via het CineCafé of aan de buitenzijde, via het aansluitende terras.

Bibliotheek
De bibliotheek is gesitueerd in het CineCity gebouw en ligt grenzend aan het CineCafé. Gedurende het festival vindt de inloop van Kids by the Sea plaats via de hoofdingang van de bibliotheek. 

Toiletten
Door het hele gebouw zijn er op drie plaatsen toiletten gesitueerd. Je vindt ze achter de bar in de foyer van CCXL, bij de centrale hal naast de shop van CineCity (bioscoop) en tegenover de ingang (binnen) van het CineCafé.

Het Vlissings FilmTheater

Het Vlissings FilmTheater is gevestigd in Woonzorgcentrum Scheldehof van WVO Zorg aan de Peperdijk in Vlissingen en telt 76 stoelen waardoor het een intieme en warme sfeer ademt. Het nieuwe Vlissings FilmTheater zal ook tijdens Film by the Sea een van de locaties zijn waar regelmatig de mooiste filmhuisfilms te zien zijn.

Adresgegevens Vlissings FilmTheater:
Peperdijk 263
Vlissingen

Parkeren Vlissings Filmtheater
Parkeren kunt u in de parkeergarage aan het Scheldeplein, het parkeerplein Hellingbaan of parkeerplein Aagje Dekenstraat. Vanaf CineCity is het ongeveer 7 minuten wandelen naar het FilmTheater.