Terug

13 september: Zombie Night

Wat doe je als je filmfestival op vrijdag de 13e in volle gang is? Dan grijp je die kans aan om een onvergetelijk evenement te lanceren: De Zombie Night! Een avond met voor elk wat wils: de arthouseliefhebber komt aan zijn trekken met een literaire zombiefilm, maar wie van romcoms en spektakel houdt, heeft ook een topavond bij de Zombie Walk en de openluchtvoorstelling bij Hotel de Timmerfabriek. Kortom, dit wordt gegarandeerd één van de spraakmakendste avonden van Film by the Sea 2024!

Je kunt alle voorstellingen en events bezoeken, maar je kunt er ook voor eentje gaan. Net waar jij zin in hebt!

18.00 – 19.45 uur: Handling the Undead
Op een hete zomerdag wordt de stad Oslo omringd door een vreemd magnetisch veld. Alle elektronica slaat op hol, totdat de chaos ineens weer voorbij is. Maar de gebeurtenis blijkt recent overledenen weer tot leven te hebben gewekt. Drie rouwende families, die opeens weer tegenover hun geliefden staan, proberen te begrijpen wat deze terugkeer betekent – én of dit nog wel echt de personen zijn die ze kenden. Handling the Undead is de verfilming van de gelijknamige roman van John Ajvide Lindqvist. Deze Scandinavische Stephen King is tevens de schrijver van Let the Right One In.
Tickets voor deze film komen binnenkort in de verkoop.

18.00 – 19.55 uur: Transformeer jezelf tot zombie
Voorafgaand aan de allereerste Zombie Walk ooit in Vlissingen, helpen we je graag om te transformeren tot zombie. Trek je lelijkste kleren aan (rafels, scheuren en slijtageplekken doen het goed) en kom naar de foyer van CineCity, waar ons schminkteam klaar zit. We vinden het belangrijk dat de Zombie Walk er fantastisch griezelig uitziet, dus kun je je gratis laten schminken.

20.00 – 21.00 uur: Zombie Walk
Eindelijk een Vlissingse Zombie Walk! Vele steden gingen ons al voor en vanuit Film by the Sea hopen we met dit wereldwijde fenomeen nu ook in Vlissingen een mooie traditie te starten. Vanuit CineCity schuifel je in een zombiehorde mee naar Hotel de Timmerfabriek. Zorg ervoor dat je geen ledematen kwijtraakt onderweg én laat je niet te veel afleiden door onderweg op jacht te gaan naar verse hersenen. Aan het eind van de wandeling ben je bij de Hotel de Timmerfabriek, de geweldig mooie locatie van onze gratis toegankelijke openluchtvoorstelling: Warm Bodies, een pracht van een ZomRomKom.
Meelopen in de Zombie Walk is gratis.

21.00 – 23.00 uur: Openluchtvertoning Warm Bodies
Een ZomRomKom voor het hele gezin (12+)! ‘R’ was ooit een jonge succesvolle zakenman. Nu is hij een zombie. Hij weet niets meer van zijn vroegere leven, alleen nog dat zijn naam waarschijnlijk met een R begon. R woont op een verlaten vliegveld, samen met honderden lotgenoten, en ze worden allemaal door één ding gedreven: honger. Tijdens de jacht op avondeten stuit R op de stoere Julie, die hij – tegen zijn instinct in – redt uit de klauwen van de andere zombies. Julie merkt al gauw dat R anders is. En R ervaart plots wel erg menselijke gevoelens…
De vertoning vindt plaats aan de Albionkade bij Hotel de Timmerfabriek. Entree is gratis.

Ook niet te missen: zaterdag 14 september 20.30: Play and Singalong: The Rocky Horror Picture Show
Film by the Sea had al een paar keer singalong-voorstellingen, maar dit jaar hebben we een play and singalong met The Rocky Horror Picture Show! De ultieme cultfilm om je helemaal bij uit te leven! Kom verkleed naar deze muzikale horrorparodie over een braaf stel, dat in een door travestieten bevolkt spookhuis belandt. Dans en zing mee tot je er (bijna) bij neervalt en ga dan vooral nog even door! Want deze klassieker is al goed van zichzelf, maar jij maakt de voorstelling met jouw aanwezigheid alleen nog maar beter!

Susan Sarandon, Tim Curry en Meat Loaf vertolken de hoofdrollen in Jim Sharmans seksueel vrijzinnige vertelling over de buitenaardse professor Frank-N-Furter, die vanaf de planeet Transylvania naar de aarde is gezonden. Zijn opdracht is geen eenvoudige: hij moet de perfecte man creëren, genaamd ‘Rocky Horror’! Gelukkig wordt hij terzijde gestaan door een authentieke groep weirdos, die bij het minste of geringste in transseksuele zang en dans uitbarst.
Tickets voor de play and sing-along voorstelling van The Rocky Horror Picture Show zijn binnenkort te koop.