Terug

Een overdaad aan Film en Literatuur tijdens de jubileumeditie

Film by the Sea is het festival waar film en literatuur samenkomen. Al jaren is er de Film en Literatuur Competitie, maar daarnaast is er ook al jaren nog veel meer te zien binnen het film en literatuurprogramma. Om dat wat beter voor jullie allemaal duidelijk te maken, hebben we dat complete programma met daarin álle boekverfilmingen en literaire documentaires (o.a. graphic novel verfilmingen, toneelverfilmingen, talkshows en nog veel meer moois) nu in zijn geheel meegenomen in één groot Film en Literatuur programma én ook nog eens opgedeeld in allerlei handige subcategorieën zodat je én het gehele aanbod aan film en literatuur films in één oogopslag kunt zien én je (als je dat wil) je ook helemaal kunt focussen op een bepaald genre dat je na aan het hart ligt.

Links
Een overdaad aan film en literatuur, betekent ook een overdaad aan links naar programmaonderdelen.

Overzicht Film en Literatuur programma
Overzicht Film en Literatuur Competitie
Overzicht boekverfilmingen
Overzicht literaire documentaires
Overzicht biografie verfilmingen
Overzicht graphic novel verfilmingen
Overzicht toneelverfilmingen
Overzicht kinderboekverfilmingen

En daar bovenop hebben we nog veel meer mooie literaire tips.

Tip 1: Wie de films uit de Film en Literatuur Competitie gaat kijken, móét natuurlijk ook naar de Meet the Jury Talkshow (maandag 11 september, 13.00 uur). Daarin praat de vakjury (Actrice Monic Hendrickx (voorzitter), filmmaker Eva Cools, striptekenaar en illustrator Peter van Dongen, schrijver, dichter en illustrator Wim Hofman, en actrice en toneelschrijver Bodil de la Parra) onder leiding van Karin van As o.a. over film, literatuur en wat een goede boekverfilming nou eigenlijk is. Vrij toegankelijk op vertoon van een gratis ticket.
Meer info/gratis tickets

Tip 2: Wil je nieuw literair talent in actie zien? Bezoek dan de Kraamkamer. Dit is het open podium van Zeeuws letterenplatform De Baaierd. Alle deelnemers aan de Kraamkameravond (vrijdag 15 september) krijgen vijf minuten de tijd om hun woordkunsten te vertonen. Allerlei genres, ervaringsniveaus en achtergronden komen voorbij. Een zogenaamde ouwe rot in het vak, die dubbel zoveel tijd krijgt, opent de avond. komen zij aan het woord over films, boeken en nog veel meer. Vrij toegankelijk op vertoon van een gratis ticket.
Meer info/gratis tickets

Tip 3: Veel graphic novel verfilmingen dit jaar bij Film by the Sea. Hoog tijd voor een talkshow over graphic novels. Dinsdag 12 september om 15.30 uur is het zover. Zijn graphic novels literatuur en hoe verfilm je een graphic novel? Wat is het verschil tussen een stripverhaal en een graphic novel? En: wat is de betekenis van de graphic novel als autonome kunstvorm? Deze vragen komen aan bod tijdens de Talkshow Graphic Novels met Guido van Driel (Toen we van de Duitsers verloren), vakjurylid Peter van Dongen (Rampokan Java en Rampokan Celebes) en Arthur Japin (Hoe valt een schrijver uit de trein?). Moderator: journalist en graphic novelkenner Mark van den Tempel. Vrij toegankelijk op vertoon van een gratis ticket.
Meer info/gratis tickets